Index Vakbarát Hírportál

Újabb pofont kapott Harry herceg és Meghan Markle

2023. december 12., kedd 18:18

Harry herceg és Meghan Markle jótékonysági alapítványa közzétette éves beszámolóját: idén kilenc millió fonttal kevesebb adomány érkezett hozzájuk, mint tavaly.

Bár tavaly Harry herceg és Meghan Markle Archewell nevű jótékonysági alapítványa (amelyet fiukról, Archie hercegről neveztek el) 10,3 millió fontnyi (mintegy 4,5 milliárd forint) adományt gyűjtött, idén csupán 1,6 milliót (mintegy 712,2 millió forint), tehát 9 millió fonttal kevesebbet – írja a Mirror

A bérek, kiadások és támogatások figyelembevétele után ez azt jelenti, hogy

az Archewell mintegy 536 ezer fontnyi bevételkiesést szenvedett el ebben az évben. 

Azt írják, hogy a cég kiadásai idén kissé emelkedtek, 578 188 fontról 624 699 fontra. Az egyik legnagyobb ugrás azonban a fizetések tekintetében következett be, ugyanis idén 508 881 fontot fizettek ki, szemben a tavalyi 129 584 fonttal.

A beszámoló szerint öt fix alkalmazottja van az alapítványnak, köztük Harry és Meghan, bár ők nem kapnak fizetést, és csak heti egy órát dolgoznak az alapítványnak. 

Mint megírtuk, más csapás is érte őket mostanában: Harry herceget csaknem 50 ezer font megfizetésére kötelezte a Mail on Sunday, miután elvesztette az első csatát a rágalmazási ügyben.

Rovatok