Index Vakbarát Hírportál

Szétszedték Joe Biden feleségét a Fehér Ház karácsonyi videója miatt

2023. december 17., vasárnap 21:13

Jill Biden, az Egyesült Államok first ladyje egy videó miatt kapott kritikákat, amelyet karácsony alkalmából tett közzé a Fehér Ház.

Úgy fest, hogy az egykori és jelenlegi first ladyk tevékenysége manapság érzékeny témának számít. Néhány héttel ezelőtt Donald Trump volt elnök felesége, Melania Trump kapott kritikákat amiatt, hogy (egyesek szerint) nem megfelelő viseletben jelent meg Rosalynn Carternek, Jimmy Carter volt amerikai elnök feleségének a temetésén.

Jill Biden még pár nappal ezelőtt tette közzé a Fehér Ház szokásos karácsonyi tematikájú videóját, amelyet minden évben elkészítenek. A mostani, több mint két és fél perces felvétel azonban meglehetősen szokatlan jellegű lett.

A videóban a New York-i Dorrance Dance nevű sztepptársulat a feldíszített Fehér Házban táncolva ad elő egy produkciót, amelyet Csajkovszkij Diótörőjének szvitje ihletett. Jill Biden úgy fogalmazott, hogy a videó „egy kis varázslatot, csodát és örömöt” tartalmaz, azonban sokan nem így látták. A first lady bejegyzése alatt a többség kritizálta a felvételt.

egyesek szimplán „ízléstelennek” vagy a karácsony tematikájához nem illőnek nevezték a videót, de olyan is volt, akinek az Éhezők Viadala című sorozat látványvilága jutott róla eszébe. 

Mások azt is szóvá tették, hogy szerintük még gyermekeknek sem kellene látniuk ezt a felvételt, vagy (némileg viccelődve) azt mondták, hogy a közösségi oldalak igazán figyelmeztethetnének arra, hogy ez a videó érzékeny tartalom. Hozzájuk képest viszonylag kevesen mondták azt, hogy értékelik a videó művészetiségét. 

A gesztenyét lehet, nem pörkölik meg, de Jill Bident igen [...]. Brutálisak a kommentek

írta a Federalist című lap főszerkesztője, Mollie Hemingway az X-en. A szóban forgó felvétel alább megtekinthető.

A Dorrance Dance egyébként a saját honlapján azt írta általánosságban a sztepptáncról, hogy értelmezésük szerint ez egy „felforgató” jellegű táncforma, amely „a tiltakozásban és a transzcendenciában gyökeredzik”. „Célunk, hogy zenei és érzelmi szinten kapcsolódjunk a közönséghez, és hogy megosszuk az országgal és az egész világgal ennek az amerikai művészeti formának az összetett történetét és komoly örökségét” – írták a New York Post szerint. 

Rovatok