Index Vakbarát Hírportál

Vin Diesel megszólalt a szexuális zaklatásról szóló vádakkal kapcsolatban

2023. december 22., péntek 16:56

Nyilatkozatot adott ki Vin Diesel nevében a színész ügyvédje, Bryan Freedman. Ahogy az várható volt, az 56 éves filmsztár minden állítást tagad, elmondása szerint pedig olyan bizonyítékai vannak, amikkel egyértelműen cáfolni tudja egykori asszisztensének vádjait.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Vin Diesel egykori asszisztense, Asta Jonasson egy állítólagos incidens miatt indított pert, amely az atlantai St. Regis szállodában történt még 2010 szeptemberében.

A Los Angelesben csütörtökön benyújtott, és a Page Six által megszerzett peranyagban az egykori beosztott azt állítja, hogy a most 56 éves akciósztár, miután több hosztesz társaságában visszatért egy klubbólmeghívta őt a lakosztályába. A többi nő távozását követően Diesel állítólag megragadta Jonasson csuklóját, és az ágyra rántotta őt, ezek után pedig fogdosni kezdte Jonassont, annak ellenére, hogy az többször ellenkezését fejezte ki. 

Az egykori asszisztens elmondása szerint mindeddig azért nem állt nyilvánosság elé a történtekkel, mert félt attól, hogy kiközösítik egy olyan iparágból, „amelynek mintája a befolyásos férfiak védelme és a túlélők elhallgattatása”. Azután döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a vele történteket, miután a #MeToo és a Time’s Up mozgalom, valamint az új jogszabályok hatására megerősödött.

Reagált Vin Diesel és jogi csapata

Az üggyel kapcsolatban Bryan Freedman, Vin Diesel ügyvédje adott ki közleményt, hazai idő szerint pénteken. 

Hadd legyek nagyon világos: Vin Diesel kategorikusan tagadja az összes állítást, ez az első alkalom, hogy ezekről az állítólagosan 13 évvel ezelőtt történt dolgokról hall. Olyan bizonyítékaink vannak, melyek egyértelműen cáfolják az állításokat

– fogalmazott Freedman.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok