Index Vakbarát Hírportál

Műtéttel kezdi az új évet Kabát Péter

2024. január 2., kedd 17:33 | aznap frissítve

Az egykori válogatott labdarúgó közösségi oldalán jelentette be, hogy szerda reggel műtéttel indul a napja. Kabát Péter térde még tavaly novemberben az RTL Sztárbox című műsorában sérült meg.

Az Újpest korábbi focistája a Sztárbox című műsor egyik legnagyobb kiütését szenvedte el Rácz Jenőtől. A mérkőzésen kifordult Kabát Péter lába, majd orvosai megállapították, hogy térdében porcsérülés keletkezett.  

Az egykori válogatott labdarúgó sokáig bízott benne, hogy elkerülheti az operációt, majd az év végi vizsgálatokon biztossá vált, hogy kórházba kell feküdnie. Elmondása szerint harminckét év alatt nem sérült meg annyira a térde, mint a bokszmeccsen. 

Kabát Péter állapota miatt rengetegen aggódtak, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A meccsen történtek után telefonon kötötte az Újpest egykori focistájának lelkére, hogy ilyesmit soha többet ne csináljon.

Na, végül nem kerülöm el a műtétet sajnos, holnap reggel operálják a térdemet, úgyhogy drukkoljatok nagyon!

– írta 24 óráig elérhető Instagram-történetében Kabát Péter.

Az egykori focista kiütését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is kifogásolta. Vizsgálatukban megállapították, hogy a Sztárbox egyes műsorszámai félelmet és szorongást kelthettek a 12–16 éves korosztályban, ezért médiatanács több epizód miatt is eljárást indított.

Az RTL Magyarország mindezek ellenére 2024-ben is megrendezi Sztárboxot. A cégcsoport tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter az Indexnek adott interjút, amelyben az év műsorának nevezte a Sztárboxot, emellett a médiahatóság döntéséről is részletesen kifejtette a véleményét.

Rovatok