Index Vakbarát Hírportál

További két nő perelte be az American Idol producerét szexuális zaklatás miatt

2024. január 3., szerda 20:01

A 2003-as All American Girl című tehetségkutató műsor két szereplője perelte be szexuális zaklatás miatt az American Idol és a So You Think You Can Dance egykori producerét, Nigel Lythgoe-t.

A napokban került nyilvánosságra a hír, miszerint Paula Abdul énekesnő keresetet nyújtott be Nigel Lythgoe, az American Idol és a So You Think You Can Dance volt producerével szemben.

Azt állította, kétszer is bántalmazta őt, először egy szálloda liftjében támadt rá, majd ismét szexuálisan zaklatta, amikor vacsorára hívta saját otthonába. A TMZ információi szerint ugyanakkor nem Abdul az egyetlen nő, akinek hasonlón kellett keresztülmennie.

Bár az énekesnő elárulta, szemtanúja volt annak, hogy Lythgoe hogyan bánt egy asszisztenssel a So You Think You Can Dance egyik forgatásán, most további két áldozat jelentkezett.

A TMZ által megszerzett bírósági dokumentumok alapján a két nő elmondta, hogy az ABC 2003-as All American Girl című tehetségkutató műsora során érték őket a bántalmazások. Elmondásuk szerint a producer mindenki előtt csapkodta a feneküket, ha pedig kettesben maradtak vele, akkor próbálta rájuk erőltetni magát. 

Ahogy az iratokban áll, a férfi a műsor végeztével az egyiküket arra akarta rábeszélni, hogy üljön be az autójába, és menjen el vele egy partiba.

Egyik aggódó barátja viszont ragaszkodott hozzá, hogy velük tartson, így Lythgoe végül az otthonába vitte őket, ahol az egyik nőnek felhúzta a felsőjét, majd rámászott, miközben próbálta megcsókolni őt. A másikat pedig a zongorához lökte, és a nyelvét a szájába szerette volna erőszakolni.

A keresetet névtelenül benyújtó nők azt állítják, a producer a műsor alatt többször is felbukkant az öltözőknél, ahol minden tiltakozásuk ellenére a hátukat simogatta. 

Lythgoe egyelőre még nem reagált a vádakra, amelyek ugyan sok évvel ezelőtt történteken alapszanak, azonban a 2026. december 31-ig még érvényben lévő, szexuális bántalmazásról és felelősségre vonhatóságról szóló kaliforniai törvény feloldja ezen esetek elévülését. Az egyetlen problémát az jelentheti, hogy az állítólagos zaklatások a kiszabott határidő, 2009. január elseje előtt történtek. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes hívható 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában szintén ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok