Index Vakbarát Hírportál

Csak a rehab menthette meg „Havas Jon” életét

2024. január 16., kedd 15:11

A The Hidden 20% című életmódpodcastnak nyilatkozott élet-halál harcáról Kit Harington, akit Havas Jonként ismert meg a világ a Trónok harca című sorozatban. A színész a podcastban elmondta, 2019 májusára már olyan méretet öltöttek mentális egészségügyi problémái, hogy kénytelen volt segítséget kérni. Rehabilitációra és terápiára szorult.

Kit Haringtont, avagy Havas Jont nagyon megviselte a Trónok harca vége. A sorozatbeli szerepe hozta el neki a világsikert, ami szintén nem volt könnyű helyzet a számára, hiszen „nagyon hirtelen lett senkiből valaki”. Depressziója olyan méreteket öltött a sorozat vége után, hogy az elmúlt két évben szerepeket sem tudott vállalni. Most a The Hidden 20% nevű podcastban kijelentette, újra lábra állt, és visszatér.

Mint mondta, 2019 májusában határozta el, hogy segítségért fordul, mert alkoholproblémái és mentális egészségügyi problémái egyre kezelhetetlenebbé váltak. Elmondta, hogy négy éven át próbált megszabadulni az italtól, de nem sikerült, óriási kínlódásnak nevezte élete ezen időszakát.

Rájöttem, hogy az életem múlik ezen. Szerencsére jó időben voltam jó helyen. Képes voltam arra, hogy új életet kezdjek. [...] Ittasan kerültem a rehabra, ott lettem tiszta

– fogalmazott. Hozzátette, a hírnév okozta problémák mellett igyekezett olyan imázst fenntartani, hogy lazán és szofisztikáltan kezeli ezt az életmódot, de mindemellett nagyon megijesztette az a rengeteg változás, ami nagyon rövid idő alatt végbement az életében. 

Elárulta azt is, hogy hamarosan újra visszatér Westerosba a Trónok harca legújabb spin-offjában, amiben Havas Jon élete áll majd a középpontban. Az HBO még nem közölt részleteket arról, hogy ez pontosan mikor fog megvalósulni.

Rovatok