Index Vakbarát Hírportál

Margot Robbie reagált az elmaradt Oscar-díj-jelölésére

2024. február 1., csütörtök 13:08

Margot Robbie nem szomorkodik, amiért nem jelölték Oscar-díjra a Barbie-film főszerepéért. Mint mondta, a nagy sikerű alkotás producereként így is elismerték. Az ausztrál színésznő ugyanakkor hangsúlyozta, a rendező, Greta Gerwig megérdemelte volna az elismerést.

Margot Robbie közölte, nincsenek álmatlan éjszakái, amiért nem jelölték Oscar-díjra a Barbie-filmben nyújtott alakításáért – írta a CBS News.

A színésznő hangsúlyozta, sokkal fontosabb, hogy a film nyolc Oscar-díj-jelölést kapott, köztük a legjobb film kategóriában. Margot Robbie a film egyik producere, így utóbbi jelölés az ő sikere is.

Nem szabad szomorkodni, amikor ilyen szerencsés vagy

– mondta az alkotás címszereplője, aki azt azért hozzátette, hogy Greta Gerwiget szerinte nem szabadott volna kihagyni az Oscar-díj-jelölésből. „Nyilvánvalóan úgy gondolom, hogy Gretát rendezőként jelölni kellett volna. Amit véghez vitt, az egy megismételhetetlen dolog a karrierben, az életben. Tényleg az. De ez egy fantasztikus év volt a filmes szakmában” – nyilatkozta Robbie.

Szerinte a legnagyobb jutalma, hogy egy olyan film született, amely óriási hatást gyakorolt az emberekre, a kultúrára.

Az emberek reakciói a filmre, az a legnagyobb jutalma ennek az egésznek. Legyen szó a sok kommentről az interneten, vagy arról, hogy ebben a szobában minden rózsaszín. Soha nem volt részem ilyesmiben. Csináltam képregényes dolgokat, és az is nagy reakciót váltott ki az emberekből, de az egészen más érzés volt. Nem jut eszembe olyan film, ami ilyen hatással volt a kultúrára. Csodálatos érzés, hogy ennek részese lehetek

– nyilatkozta a színésznő a Varietynek.

Azt a döntést, hogy a rendezőt és a színésznőt kihagyták az Oscar-jelölésekből, sokan kritizálták, köztük Hillary Clinton volt külügyminiszter és Ryan Gosling színész is, aki Ken szerepéért viszont megkapta a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díj-jelölést. Mint írtuk, a kanadai színész úgy nyilatkozott, hogy „nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül”.

Gosling azt mondta, bár rendkívüli megtiszteltetés számára, hogy figyelemre méltó művészek mellett őt is jelölték Oscar-díjra – főként egy olyan évben, amikor ennyi nagyszerű filmet láthattunk –, a kanadai színész azonban Gerwiget és Robbie-t nevezte meg az ünnepelt film sikerének okaként. 

Ahogyan korábban írtunk róla, magyar idő szerint kedd délután fél háromkor vette kezdetét az az élő közvetítés, amelyben a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia bejelentette a 96. Oscar-díj-átadó hivatalos jelöltjeit. Kijelenthető, hogy az idei gála három főszereplője a Barbie, az Oppenheimer és a Szegény párák (Poor Things) lesz.

A Barbie a 2023-as év legnagyobb bevételt hozó filmje, világszerte mintegy 1,44 milliárd dollárt söpört be. 

(Borítókép: Margot Robbie a 81. Golden Globe-díj-átadón a Beverly Hiltonban 2024. január 7-én, Beverly Hillsben, Kaliforniában. Fotó: imageSPACE / ZUMA Press Wire / C Flanigan / Northfoto)

Rovatok