Index Vakbarát Hírportál

Taylor Swift csak az időutazásnak köszönhetően lehet ott a Super Bowl-on

2024. február 4., vasárnap 06:26

Hiába lép fel a világ másik oldalán egy nappal a Super Bowl előtt, mégis jó eséllyel a helyszínen tekintheti meg szerelmét, Travis Kelcét a tizenkétszeres Grammy-díjas énekes-dalszerző, Taylor Swift. De mégis hogyan utazik vissza az időben az előadó? És vajon odaér-e időben Tokióból Las Vegasba?

Az elmúlt hónapokban nem telt el úgy nap, hogy ne Taylor Swifttel, a turnéjával és főként szerelmi életével, így új párjával, Travis Kelcével legyenek tele a bulvároldalak, az amerikai énekesnő körül kialakult hájp így erősebb, mint valaha. 

A tehetségét persze semmiképp sem lehet megkérdőjelezni, ahogy azt sem, hogy kétségkívül jól kell valamit csinálni ahhoz üzletileg is, hogy valaki ilyen globális világsztárrá válhasson, ennek azonban sokszor hátulütői is lehetnek. Ilyen például a turnékkal járó temérdek utazás és kötelezettség, ami sokszor a magánéletben nem egészséges.

A legtöbb kapcsolatban az ember mindenben a párja mellett áll, így a nagyobb megméretések, vizsgák, tárgyalások, üzletkötések során is szeretünk ott lenni, és támogatni azt, akit igazán szeretünk. Ezt az oldalát már az énekesnő is megmutatta az elmúlt hónapokban, ugyanis sűrű menetrendje ellenére rendre feltűnt amerikai futballista szerelmének mérkőzésein. Mindez minden bizonnyal jót tett a kapcsolatuknak, a környezetünknek viszont a sok röpködés határozottan nem esett jól... 

A biztatás sportoló párjának sokat segített, hiszen csapata, a Kansas City Chiefs bejutott a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjébe, azaz ott lesznek a február 11-i Super Bowl-on.

Lehetetlen küldetés? 

Igen ám, de lehet, hogy ezúttal Taylor Swift nélkül! A Las Vegas-i döntő előtti napon ugyanis az énekesnő a japán fővárosban, Tokióban lép fel, így meglehetősen bonyolulttá válik számára, hogy a világ egyik végéből a másikba repüljön ilyen rövid idő alatt. Rajongói és támogatói szerint azonban ez nem teljesen lehetetlen küldetés, már egy ütemtervvel is előálltak, hogy a koncerten és a fináléban is ott lehessen Swift. 

Brutális rohanás, majd repülés vár rá, de ha a koncert után rögtön felszáll a gépére, oda fog érni a döntőre

– mondta a Page Sixnek egy bennfentes, a felvetés kapcsán pedig az egész internet komoly matekozásba kezdett, hogy pontosan milyen módon lehet végül ott a mérkőzésen az énekesnő. 

Az időutazás mentheti meg a döntős álmait

Mivel Tokió az időzónák különbsége miatt 17 órával előzi meg Las Vegast, már alapvetően eggyel kevésbé tűnik lehetetlennek az, hogy Japánból az Egyesült Államokba jusson egyik napról a másikra Swift. Persze ehhez valóban időutaznia kell az énekesnőnek...

Swift február 10-én, szombaton lép fel Tokióban, ahol helyi idő szerint 18 órakor állhat színpadra. Ha a koncert megkezdésének pillanatában Travis Kelce az órájára pillant Vegasban, akkor azt láthatja, hogy szintén szombat, ám még csak hajnali egy óra van.

Persze a koncert nem két pillanat, viszont magángépének köszönhetően ez sem jelent olyan komoly időveszteséget, mint amit egy kereskedelmi repülőgépen való utazáskor a reptérre való kijutás, a becsekkolás, a biztonsági ellenőrzés és a beszállás okozna. Ezzel temérdek időt spórol meg magának, viszont nem lehet elégszer hangsúlyozni a gépe okozta légszennyezést... De most vissza a koncerthez! 

Taylor Swift turnéjának eddigi állomásain kicsivel több, mint 3 órát töltött a színpadon, így ha Japánban sem túlórázik sokat, legkorábban akár már helyi idő szerint 21:15-kor lesétálhat a színpadról, csomagolhat, és elindulhat a gépéhez.

Ekkor Vegasban az óra még mindig csak 4:15-öt mutat, szintén február 10-én, szombaton...

Persze így sem két perc elhagyni a helyszínt, kiérni a reptérre, majd felszállni a magángépre, de a legrosszabb forgatókönyv esetében is helyi idő szerint február 11-én, vasárnap 0 óra körül (Las Vegas-i idő szerint február 10-én, szombaton 7 órakor) útnak indulhat a repülője, amely 13 órát tölt majd a levegőben, mielőtt leszáll Las Vegasban. Egy kis fejszámolás után így meg is kaphatjuk, hogy Taylor Swift ebben az esetben már Las Vegas-i idő szerint 20 órakor amerikai földet érinthet a lábával. Ráadásul mindezt február 10-én, egy nappal a Super Bowl előtt, így

szinte biztosra vehető, hogy a stadionban tud majd szurkolni a szerelmének. 

Pedig a landolással egy időben, szintén február 10-én 20 órakor még jócskán a színpadon volt – vagyis lesz – Japánban... Vagy mégsem? Mi ez, ha nem időutazás?

Az 58. Super Bowl-on a Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers csapatával csap össze a Vince Lombardi-trófeáért. 

(Borítókép: Travis Kelce és Taylor Swift a Kansas City Chiefs AFC bajnoki győzelmét ünnepli 2024. január 28-án. Fotó: Patrick Smith / Getty Images Hungary)

Rovatok