Index Vakbarát Hírportál

Ördög Nórával és Till Attilával népszerűsíti a szelektív hulladékgyűjtést a MOHU

2024. február 7., szerda 11:33

A MOHU együttműködésének célja, hogy a vállalat minél több embert elérjen a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos üzeneteivel. A nagykövetek egyik feladata például az lesz, hogy segítsék az embereket eligazodni az új visszaváltási rendszerrel, a REponttal kapcsolatban.

Januártól Ördög Nóra és Till Attila televíziós műsorvezetők nagykövetként csatlakoztak a MOHU körforgásos gazdaságot támogató, szemléletformáló kampányaihoz. A sztárok a jövőben számos hasznos információt, tippet-trükköt mutatnak be arról, hogy miként tehet a környezetért, gyermekeink jövőjéért bárki pusztán azzal, hogy az otthonában keletkező hulladékot tudatosan kezeli. Ennek részeként fontos szerepet vállaltak abban, hogy segítsék a lakosságot az új visszaváltási rendszer, a REpont használatában is.

A nagykövetek egyik feladata például az lesz, hogy segítsék az embereket eligazodni az új visszaváltási rendszerrel, a REponttal kapcsolatban.

Erről a MOHU szerdán sajtótájékoztatót tartott a budakeszi Lidl parkolójában, ahol a REpont visszaváltó automatánál a nagykövetek felhívták a figyelmet arra, hogy fokozatosan jelennek majd meg a visszaváltható italcsomagolások a boltokban, illetve arra, hogy a boltoknak megéri csatlakozni a REpont rendszerhez, hiszen ez forgalomnövekedést eredményez.

A fenntarthatóság alappillére a körforgás, és sajnos még mindig nagyon kevesen vagyunk, akik szelektíven gyűjtjük a szemetet. Pedig ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a benne lévő értékeket ki tudjuk nyerni, és újrahasznosítsuk azt. A Földünknek nincs több dobása, itt az idő, hogy tudatosan odafigyeljünk a környezetünkre. Ez mindannyiunk közös felelőssége! Boldog vagyok, hogy én is a részese lehetek ennek a szemléletformáló kampánynak

– fogalmazott Ördög Nóra.

A budakeszi Lidl parkolójában tartott eseményen a két nagykövet ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az új visszaváltható műanyag palackok, üvegek és alumíniumdobozok csak fokozatosan jelennek meg a boltok polcain.

A gyártók haladékot kaptak, június 30-ig hozhatnak forgalomba nem visszaváltható csomagolásokat is.

A szabály egyszerű, azt a palackot lehet visszaváltani, amiért kifizettük az 50 forintos visszaváltási díjat, és amin ott található a visszaváltási logó.

A nem visszaváltható palackokat, üvegeket, aludobozokat, ugyanúgy, ahogy korábban, a szelektívbe kell dobni.

Rovatok