Index Vakbarát Hírportál

Ozzy Osbourne kiakadt Kanye Westre, még csak látni sem akarja

2024. február 10., szombat 10:46

Ozzy Osbourne kiakadt Kanye Westre, amiért a botrányhős rapper engedély nélkül használta fel a Black Sabbath együttes dalának egy részletét lemezbemutató koncertjén.

„Kanye West engedélyt kért, hogy felhasználhassa a US Fesztiválon előadott 1983-as Iron Man című dal egy részletét énekhang nélkül. Az engedélyt azonban megtagadták tőle korábbi antiszemita kijelentései miatt, amelyekkel sokaknak okozott szívfájdalmat. Ő mégis felhasználta a dal részletét a tegnap esti lemezbemutató buliján. Nem akarok többé ezzel az emberrel kapcsolatba kerülni” – írta közösségi oldalán Ozzy Osbourne.

West ugyanis pénteken mutatta be a Vultures kislemezét, amelynek dalait korábban világszerte elítélték antiszemita szövegei miatt. A The Guardian szerint a koncert egy ponton le is állt, amikor a rapper ismét antiszemitának vallotta magát előadása közben.

A Ye néven előadó rappert már korábban is elítélték kirekesztő nézetei miatt, 2022 decemberében le is tiltották a Twitterről, mert uszító és gyűlölködő bejegyzéseket tett közzé, megsértve a platform szabályait. Dávid-csillagokat, horogkereszteket posztolt, Hitlert magasztalta, és a holokausztot tagadta, így emiatt letiltotta, illetve a bejegyzéseit eltávolította a Twitter és az Instagram is. Később feloldották a fiókját, de kizárták a monetizációból, így nem tehetett szert bevételre a reklámokból.

Később az Adidas sportmárka is felmondta a vele kötött, 250 millió euróra becsült partnerségét.

West a botrányok után tavaly bocsánatot kért a zsidó közösségtől. Mint írta, nem akart fájdalmat okozni senkinek, és elkötelezett, hogy tanuljon a hibáiból.

(Borítókép: Ozzy Osbourne 2022. szeptember 10-én. Fotó: Scott Dudelson / Getty Images Hungary)

Rovatok