Index Vakbarát Hírportál

Bruce Willis után újabb tévést diagnosztizáltak demenciával

2024. február 24., szombat 06:34

Wendy Williams ápolócsapata egy sajtóközleményben jelentette be, hogy frontotemporális demenciával és primer progresszív afáziával diagnosztizálták a tévést, és jelenleg is egy intézményben kezelik.

Az amerikai tévés 2008-tól 2022-ig vezette a The Wendy Williams Show című műsorát, amelyből összesen 14 évad készült. Wendy Williams az utóbbi években eltűnt a nyilvánosság elől, amire egy friss bejelentés adott magyarázatot, miszerint lesújtó diagnózist kapott az egészségével kapcsolatban.

Ahogy az ápolócsapata egy sajtóközleményben kifejtette, a műsorvezető frontotemporális demenciában és primer progresszív afáziában szenved – ami egyébként megegyezik Bruce Willis betegségével, akinek emiatt kellett felhagynia a színészi karrierrel. 

A nyilatkozat szerint azért döntöttek amellett, hogy megosszák a nyilvánossággal, mit lehet tudni Williamsről, hogy elejét vegyék a különböző találgatásoknak. Ezek a pletykák főleg azt követően kezdtek el terjedni, hogy a tévés elkezdte elfelejteni a szavakat, és furán viselkedett.

Sajnos sok afáziával és frontotemporális demenciával diagnosztizált egyén megbélyegzéssel és félreértésekkel szembesül, különösen akkor, ha viselkedésbeli változásokat mutatnak, de még nem kapták meg a diagnózist

– írta a gondozócsoport.

Mint kiemelték, az 59 éves Williamsnél még 2023-ban állapították meg az előbb felsorolt betegségeket, és azóta egy kezelőintézetben él. A megpróbáltatásairól egyébként egy kétrészes dokumentumfilm készült, amit az amerikai Lifetime csatornán vetítenek február 24-én. 

2022 augusztusától 2023 áprilisáig forgattak, attól a naptól kezdve, hogy belépett az intézménybe, ahol jelenleg is tartózkodik. Van egy bíróság által kijelölt gyámja, aki mind a pénzügyeit, mind az egészségügyi ellátását felügyeli. 

Ahogy a Daily Mail kifejti, a tévés családtagjai nemrég arról számoltak be, hogy sokáig azt sem tudták, hol tartózkodik. Emellett pedig nehézséget jelent nekik, hogy  csak a bíróság által kijelölt gyám látogathatja meg, illetve kizárólag akkor tudnak vele telefonon beszélni, ha ő úgy dönt, hogy felhívja őket.

A dokumentumfilmnek különböző jelenetei is napvilágra kerültek már, amelyekben Wendy Williams azt állítja: nem ismer fel egy épületet sem, amely mellett elhalad. Sőt az egyik előzetesben az látható, amint megkéri sofőrjét, hogy menjen el a tévéstúdió mellett, ahol korábban dolgozott, holott néhány perccel korábban már elhaladtak arrafelé. 

(Borítókép: Wendy Williams és Bruce Willis. Fotó: Michael Tran / FilmMagic, Jim Spellman/WireImage / Getty Images Hungary)

Rovatok