Index Vakbarát Hírportál

Botrány árnyékolja be Taylor Swift ausztrál koncertjét

2024. március 6., szerda 09:03

Hatalmas csalódás érte azokat a Taylor Swift-rajongókat, akik a melbourne-i koncerten 700 dollárt fizettek a VIP-jegyekért és csak a kivetítőt látták. Az eseményt több ember is zokogva hagyta el.

Hatalmas összegeket fizettek ki Taylor Swift rajongói, hogy a Melbourne-ben tartott koncerten élőben is láthassák kedvencüket. A VIP-jegyként árult belépőkért mintegy 700 dollárt – átszámítva közel 220 ezer forintot – kértek el a szervezők – írja a Mirror.

A KONCERTET dÜHÖSEN ÉS ZOKOGVA HAGYTÁK EL A RAJONGÓK. 

A lap szerint többen a helyszínre érve jöttek rá, hogy nem lehet látni a színpadot, így az egész koncertet egy kivetítőn keresztül kell követniük. Egy nő beszámolója szerint a nézőtér egy része előtt óriási hang- és fénytechnikai állványt helyeztek el, ami kitakarta a színpadot. Hozzátette, hogy hiába próbáltak segítséget kérni a rendezőktől, senki nem kínált megoldást a problémára. 

Hatalmas az érdeklődés Taylor Swift koncertjeire

Ahogy az Index beszámolt róla, Délkelet-Ázsiában is áll a bál Taylor Swift koncertjei miatt. A szingapúri hatóságok állítólag egy kizárólagossági megállapodást kötöttek az amerikai énekesnővel, amely szerint nem léphet fel a régió más országaiban. Eszerint gyakorlatilag amíg Szingapúr kötelező úti céllá vált The Eras Tour számára, addig más országokba nem megy el az énekesnő. 

Sajtóértesülések szerint a szingapúri kormány megközelítőleg 3 millió dollárt ajánlott Swift csapatának minden egyes szingapúri koncertjéért cserébe azért az ígéretért, hogy az Eras turnéja alatt sehol máshol nem lép fel Délkelet-Ázsiában. 

Nem csoda, hogy a kormányok mindenáron lekötnék Swiftet a stadionjaikba. Az énekesnő szingapúri koncertjeire több mint 300 ezer jegyet adtak el, és a koncert körüli felhajtás is hatalmas gazdasági fellendülést adott a városállamnak. A Swift fellépésére érkező turisták mintegy 30 százalékkal hajtották fel a helyi hotel- és repülőjegyárakat. A szakértők becslése szerint Swift koncertjei akár 500 millió dollárnyi turisztikai bevételt is generálhatnak. 

(Borítókép: Taylor Swift koncertje Chicagóban 2023. június 2-án. Fotó: Shanna Madison / Chicago Tribune / Getty Images Hungary)

Rovatok