Index Vakbarát Hírportál

Manuel még mindig nem dolgozta le a büntetésként kirótt 50 óra közmunkát

2024. május 1., szerda 15:34

Manuelt egy lopást követően egy mediátori eljárás keretében 50 óra közmunkára kötelezték, de a népszerű rapper még egyetlen órát sem dolgozott le belőle. Munka helyett egy gáláns összeg utalásával próbálta megenyhíteni a sértett Noé Állatotthont, de a dolgozók jobban örülnének, ha végre nekilátna a büntetés teljesítésének.

Hiába lenne rengeteg munka a Noé Állatotthonban, Manuel még mindig nem kezdett neki a rá kiszabott 50 óra közmunka ledolgozásának – írja a Blikk. A népszerű énekest, a The Voice Magyarország zsűritagját azután kötelezték közmunkára, hogy 2017-ben – az X-Faktoros szereplése előtt – két barátjával együtt ellopta a Noé Állatotthonból az adománygyűjtő ládát és a benne található pénzt.

A lopást követően bírósági tárgyalás helyett – egy mediátori eljárást lezárultát követően – mindhárom fiút 50 óra közmunkára kötelezték, amelyet nyolc hónap alatt le kellett dolgozniuk.

Manuel  azonban még mindig nem dolgozta le rá kiszabott 50 óra közmunkát. Valójában a lopás következményeként adott büntetést még meg sem kezdte az X-Faktor felfedezettje. Munka helyett inkább egy nagyobb összeg utalásával próbált meg bűnbocsánatot nyerni a sértettektől. Ez azonban nem mentesíti Manuelt a közmunka terhe alól.

A menhely szóvivője, Schneider Kinga korábban úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy örülnének neki, ha a fiúk ezt az 50 óra közmunkát náluk töltenék le. Az eddigiek alapján azonban úgy tűnik, Manuel sem náluk, sem máshol nem kezdte meg a közmunkát.

Mint mindig, most is nagy szükségünk van önkéntesekre, rengeteg állatunk van és rengeteg a teendő

–  nyilatkozott Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője.

Elmondása szerint nagyon örültek Manuel gáláns utalásának, de arra még mindig nem kaptak választ, hogy mikor és hogyan szeretné megkezdeni a munkát. Hiába várták az elmúlt hónapokban, nem telefonált és semmilyen más formában sem jelentkezett, pedig az állatotthon lakói és dolgozó tárt karokkal várták. „Hiszünk abban, hogy talál ránk időt a naptárában, mert dolgos kezekre mindig van nálunk igény” – tette hozzá Schneider Kinga.

Rovatok