Index Vakbarát Hírportál

Azahriah mondott egy éleset a mai politikáról

2024. május 17., péntek 15:19

Azahriah másfél órás interjút adott Friderikusz Sándornak, a csütörtökön megjelent podcastban többek között Magyar Péterről, az ellenzékről és egyéb közéleti kérdésekről is beszélt.

Azahriah több dalában is üzent már közvetve vagy közvetlenül politikusoknak, és februárban az influenszertüntetésen is bejelentkezett egy videóüzenet erejéig. A jelenlegi közéleti helyzetről is szót ejtett, Friderikusz Sándor kérdésére elárulta, borzasztóan nívótlannak tartja a választási plakátokat. 

Ez inflálja el a politikát, ezért nem akarnak foglalkozni vele az emberek, mert méltatlannak tartják. Az, hogy közpénzből mennek ezek a plakátok, egyszerűen dedószínvonal, elszomorító, hogy így működik ez az ország

– nyilatkozta a zenész a Blikk beszámolója alapján. 

Magyar Péterrel, a Tisza Párt alelnökével kapcsolatban pedig kifejtette, szerinte nagyon izgalmas, hogy a Fideszből kiválik valaki, mert erre még nem nagyon volt példa. Úgy véli, Novák Katalin és Varga Judit lemondatása is egy bizonyíték volt a kormány gyengeségére.

„Azért egy Kaleta-ügyet és egy Szájer-ügyet is elsunnyogtak úgy, hogy mindenki tudott róla, de hát nem reagáltak rá semmit, ment tovább az élet. Egyformán érkezik Fidesz- és DK-kritika Magyar Péter részéről. Azért ezt ellenzéki oldalról még nem próbálták meg. Szerintem ha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről is kapja a propagandát és a mocskolódást, az onnan tudja, hogy jó úton jár” – fogalmazott Azahriah. 

Nem akar olyan lenni, mint Nagy Ervin 

Friderikusz arról is kérdezte a fiatal zenészt, hogy képes lenne-e egy politikai ügyet olyan intenzitással támogatni, mint Nagy Ervin. 

Ha a társadalmi tudat, amely bennem van, azt érezné, hogy ez a jó út, akkor csinálnám, de abban a formában például, ahogy Nagy Ervin csinálja, nem. Nekem mint előadónak, zenésznek nem szabad minden egyes platformon, minden áron, minden nap a politikát nyomni az emberek fejébe, nem ez a hivatásom. Ezzel ugyanis inflálom a megnyilvánulásom súlyát

– válaszolta. 

A jövő heti fellépésével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, a Papp László Sportarénában rendezett koncertre tavaly azok jöttek el, akik ismerték őt, és szerették a dalait, az ő elvárásaikat bőven sikerült túlszárnyalni. „Ezt a Puskás már túllőtte bőven, a második, illetve harmadik napnyi ember szerintem inkább már érdeklődő, és ez olyan, mintha nem is a koncertem lenne, hanem egy meghallgatás” – tette hozzá.

Mint ismert, a 22 éves zenész május végén tripla koncertet ad a Puskás Arénában, a nyáron pedig több hazai fesztiválon és külföldi nagyvárosban lép fel. Azahriah nemrég új dallal rukkolt ki, a cipoe valódi korkritika, 2024. április 1-jén (húsvéthétfőn és bolondok napján) került fel a zene- és videómegosztókra.

(Borítókép: Azahriah [Baukó Attila] 2023. augusztus 24-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok