Index Vakbarát Hírportál

Szupercellás jégvihar tette tönkre Mága Zoltán nagy értékű hangszereit

2024. június 3., hétfő 16:46

Jégvihar tette tönkre Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbáját. Az extrém időjárás nagy értékű hangszereket, technikai berendezéseket és kottákat is megrongált.

Szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára, tönkretéve számos nagy értékű hangszert, technikai berendezést és a kottákat.

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és vendégei a szerencsétlenség ellenére a veszély elmúltával megtartották szabadtéri műsorukat.

A debreceni Kossuth téren tartott szombati koncerten fellépett Bodrogi Gyula, Csikos Sándor, Esztergályos Cecília, Fischl Mónika, Voith Ági és Koncz Gábor színművész, Sümegi Eszter és Molnár Levente operaénekes, Bangó Margit előadóművész, DJ Yamina, Mága Jennifer énekes és ifjabb Mága Zoltán hegedűs is – írta az MTI a szervezők közleményére hivatkozva. 

Az 50 év 50 koncert című eseménysorozatot Mága Zoltán idén Európa és Izrael békéjéért, valamint az állami gondozásban élő gyermekek megsegítéséért hívta életre. Ehhez kapcsolódva a debreceni koncerten bejelentette, hogy 3 millió forint értékben támogatja a debreceni hátrányos helyzetű gyermekeket.

Rovatok