Index Vakbarát Hírportál

Fogházba vonul Manuel egy 2017-es ügye miatt

2024. június 4., kedd 21:13

Instagram-oldalán jelentette be Manuel, hogy egy korábbi ügy miatt közel egy hónapra rács mögé kerül.

Meglepő poszttal jelentkezett a közösségi oldalán Manuel. A 23 éves Fonogram-díjas rapper, énekes, dalszerző azt írja, egy időre eltűnik a nyilvánosság szeme elől, ugyanis csaknem egy hónapra fogházba kerül.

„Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott, közel 1 hónapos szabadságvesztést fogházban, egy régi ügy miatt” – olvasható az előadó friss Instagram-bejegyzésében. „Röviden annyi, hogy 2017-ben letartóztattak engem és pár barátomat egy maréknyi fűvel, aminek ez lett a vége. Azért árnyaltabb a sztori, szóval ha kijöttem, (lehet) adok valahol egy interjút ezzel kapcsolatban. A pólókat először poénból csináltam, szűk körben, barátoknak, viszont szerintem jót mennek, szóval végül úgy döntöttem, droppoljuk, és a bevétel rám eső részét teljes mertekben a @noeallatotthon Alapítánynak ajánlom fel! Én addigra már bent leszek, de akit érdekel a drop, figyelje a @truetosole oldalt az infókért!”

Az Instagram-sztorijában üzenve a közönségének még annyit hozzátett: 

„Június 29-én már veletek leszek, Keszthelyen,

viszont sajnos lesz három helyszín, ahova nem tudok eljutni! Elnézést a szervezőktől, tőletek, akik jöttetek volna – azon leszek, hogy mihamarabb pótoljuk.”

A Noé Állatotthontól loptak

Ahogy korábban megírtuk, 2017-ben – még azt megelőzően, hogy azX-Faktorban megismerte a nevét az ország – Manuel (Gödöllei Emánuel) két barátjával ellopta a Noé Állatotthon adománygyűjtő ládáját a benne található pénzzel. Bírósági eljárás helyett egy mediátori eljárás keretében 2019 decemberében a három fiút (fejenként 20 ezer forintos pénzbüntetésen túl) 50 óra közmunkára kötelezték, amit nyolc hónap alatt kellett volna ledolgozniuk.

Az eset hat év alatt szinte teljesen feledésbe merült, Manuel pedig az X-Faktor után 2023-ban már a The Voice Magyarország coachaként bizonyíthatott az RTL-en. Pedig az ügyet még ennyi év távlatából sem lehetett lezártnak tekinteni, legalábbis Schneider Kinga új bejegyzése akkor egyértelműen erre utalt. A menhely szóvivője egy Facebook-posztban mutatott rá, hogy ők megadták a második esélyt Manuelnek, aki meg is ígért mindent, ám a vállaltakat azóta sem sikerült teljesítenie, ennek ellenére a csatorna ismét kiemelte őt.

Bár akkor úgy tűnt, történik valami, még idén májusban is arról szóltak a hírek, hogy a kiszabott 50 óra közmunkát a rapper azóta sem dolgozta le – ehelyett egy gáláns összeg utalásával próbálta kiengesztelni a sértett Noé Állatotthont. A menhely szóvivője, Schneider Kinga erről később úgy nyilatkozott, nagyon örültek Manuel anyagi támogatásának, de – bár az eljárás során végig kapcsolatban voltak – arra még mindig nem kaptak választ, mikor és hogyan szeretné megkezdeni a munkát – a 23 éves Fonogram-díjas rapper, énekes, dalszerző állítólag se telefonon, se más formában nem jelentkezett. 

A Noé Állatotthon Alapítványnak tett felajánlás tehát, amit Manuel a friss bejegyzésében említett, nem véletlen. 

(Borítókép: Manuel. Fotó: Szabó Gábor / RTL)

Rovatok