Index Vakbarát Hírportál

Paris Hilton: Két évig fogva tartottak és bántalmaztak

2024. június 27., csütörtök 15:50

Paris Hilton, a világhírű Hilton hotelek alapítójának dédunokája újabb bizottság előtt részletezte az őt tinédzserkorában ért abúzusokat, amelyeket egy bentlakásos intézményben követtek el ellene. A celeb azért vallott ismét nyilvánosan a vele történtekről, mert így szeretne segíteni a kiszolgáltatott gyermekeken.

Paris Hilton amerikai énekesnő, színésznő szerdán nyilvános vallomásában traumatikus visszaélésekről számolt be, abból az időből, amikor egy bentlakásos ifjúsági nevelőintézetben élt. Egyben sürgette a törvényhozókat, hogy tegyenek lépéseket a kiszolgáltatott gyermekek védelmében – számolt be az NBC News

Hilton  – a világhírű Hilton hotelek alapítójának dédunokája –  korábban  már vallomást tett az őt ért sérelmekről Utah állam igazságügyi bizottsága előtt, most azonban a bentlakásos nevelőintézetek szövetségi felügyeletét szorgalmazva újra elmondta saját tapasztalatait a képviselőház pénzügyekkel foglalkozó bizottsága előtt. Arról vallott, hogy 16 éves volt, amikor az éjszaka közepén az otthonából egy ilyen központba szállították.

Hilton akkoriban figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzdött, rossz jegyeket kapott, és lógott az iskolai órákról, ezért azt javasolták a szüleinek, hogy küldjék el egy fiatalkorúak részére fenntartott bentlakásos intézménybe.

Ezek a programok gyógyulást, növekedést és támogatást ígértek, ehelyett azonban két évig nem engedték, hogy beszéljek, szabadon mozogjak vagy akár csak kinézzek az ablakon

– mondta Hilton.

Korábban már írtunk arról, hogy Paris Hilton kendőzetlen őszinteséggel vallott az őt ért abúzusokról, ám akkor mindezt azért tette, hogy elinduljon a lelki gyógyulás útján. 

Paris Hiltont begyógyszerezték, szexuálisan zaklatták

A celeb arról is beszélt, hogy gyógyszerekkel kényszerítettek, és a személyzet szexuálisan is zaklatta őt. Beszámolói alapján előfordult, hogy erőszakosan lefogták, végigvonszolták a folyosókon, meztelenre vetkőztették, és magánzárkába dobták. 

Hilton szerint a szüleit becsapták, ezért semmit sem tudtak a Provo Canyon iskolai bánásmódjáról. 

A szüleimnek fogalma sem volt semmiről, azt hitték, hogy ez egy normális bentlakásos iskola lesz. Ehhez képest, amikor odakerültem, nem volt terápia sem. Tönkretettek, bántalmaztak, üvöltöztek, kiabáltak velünk. Semmiféle oktatás nem volt. Semmit sem tanultam ott a traumán kívül

– árulta el Paris Hilton. 

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Szociális Minisztériumának főfelügyelői hivatala szerdai jelentése szerint sok állam nem követi nyomon, hogy a nevelőszülőknél lévő gyermekeket bántalmazzák, szexuálisan zaklatják vagy helytelenül korlátozzák-e, miközben a szövetségi adófizetők több milliárd dollárt költenek a nevelőszülőknél élő gyermekek gondozására országszerte.

A legdrágább ellátást – amely naponta több száz dollárba vagy még többe is kerülhet – a bentlakásos ellátó intézmények jelentik.

Nevelőotthonos gyerekeken segítene 

A 43 éves Hilton azt mondta, azért tesz tanúvallomást, hogy „azoknak a gyerekeknek a hangja” legyen, akiknek „jelenleg nincsen képviselete”.

Az a bánásmód, amelyet ezeknek a gyerekeknek el kellett viselniük, bűncselekmény. Ezek a gyerekek megérdemlik, hogy biztonságos, családközpontú környezetben nőjenek fel

– hangsúlyozta, utalva arra a problémás fiúknak fenntartott jamaikai iskolára, ahol a diákok a személyzetet „féktelen bántalmazással”, többek között veréssel és éheztetéssel is megvádolták. Az Egyesült Államok hatóságai márciusban hét amerikai gyermeket vettek ki az iskolából, és azóta öt alkalmazottat vád alá helyeztek gyermekbántalmazás miatt.

Hilton el is utazott Jamaicába, hogy a diákokkal találkozzon, biztosítsa őket a támogatásáról, és segítsen a megfelelő elhelyezésükben. Erről a bizottságnak is beszámolt. 

Hilton korábban a bántalmazásai színhelyét, a Provo Canyon School bezárását követelő tüntetések élére állt, és az intézmény más egykori diákjaival is beszélt a 2020-as This is Paris című dokumentumfilmjében. A Provo Canyon School közölte, hogy 2000-ben tulajdonosváltás történt, az ezt megelőző működésről pedig nincsenek információik. 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot!

Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok