Index Vakbarát Hírportál

A Michael Schumacher hozzátartozóit zsaroló férfi több évig állt a család alkalmazásában

2024. július 6., szombat 15:44

Biztonsági szakértőként a család alkalmazásában állva éppen a magánfotók digitalizása volt a feladata annak az 52 éves férfinak, akit a 2013-ban síbalesetben megsérült autóversenyző-legenda, Michael Schumacher családjának zsarolásával vádolnak.

Michael Schumacher zsarolóinak feltételezett vezetője a jelek szerint több évig dolgozott a többszörös Forma–1-es világbajnok családjának, és bizalmi kapcsolatot épített ki velük, így lehettek a birtokában a pilótáról készült képek, amelyekkel pénzt akart kiszedni a családból. 

A Bild tájékoztatása szerint az ügyészség csütörtökön tartóztatta le az észak-rajna–vesztfáliai Wülfrathból származó 52 éves, Markus F. nevű férfit, aki a Michael Schumacher családja elleni zsarolási kísérlet mögött álló fő elkövető. A férfit Schumacherék mintegy négy évvel ezelőtt biztonsági szakértőként alkalmazták.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a zsarolással vádolt két észak-rajna–vesztfáliai férfit, aki zsarolással csalt volna ki pénzt a 2013-ban síbalesetben megsérült autóversenyző-legenda, Michael Schumacher családjától, júniusban helyezték előzetes letartóztatásba.

A család bizalmába férkőzött, majd felhasználta a fotókat

Az ügy pikantériája, hogy a család alkalmazásában álló fő elkövető egyik feladata a magánfotók digitalizálása volt. Ezek között nyilvánvalóan szerepeltek olyan fotók is, amelyek Schumacherről a 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben történt súlyos síbalesetet követő években készültek. Olyan állapotban, amelyet felesége, Corinna, gyermekei, Gina-Maria és Mick szigorúan távol akarnak tartani a nyilvánosságtól.

Markus F. erősen eladósodott a tanácsadó cégével, elveszítette hitelképességét, és valószínűleg azt remélte, hogy a Schumacher család kárára elkövetett bűncselekménnyel rehabilitálhatja magát. Korábban állítólag két éven át hiába próbálta eladni a képeket a médiának.

A lap úgy tudja, hogy a férfi a 15 millió eurós zsarolással a wuppertali 53 éves, Yilmaz T. nevű kidobót bízta meg egy milliós nagyságrendű jutalék fejében. Amikor az 53 éves férfit leleplezték, és fiával, Daniel L.-lel együtt letartóztatták, információkat árult el a biztonsági szakértőről, akitől a megbízást kapta, így jutottak el Markus F.-hez a nyomozók. 

Először Daniel L. feleségét is letartóztatták, de rövid úton kiderült, hogy a nőnek semmi köze a zsaroláshoz, így hazatérhetett 3 hónapos kisfiukhoz. Markus F. azonban ügyvédje tanácsára hallgat az esetről.

A férfiakat zsarolási kísérlettel vádolják. Ha elítélik őket, akár öt év börtönbüntetésre is számíthatnak. A nyomozás folytatódik.

Rovatok