Index Vakbarát Hírportál

Újra valóra vált A Simpson család egyik jóslata

2024. július 10., szerda 20:26

Bár a sorozat készítői a kilencvenes évek derekán még nem sejthették, de a jövőt vetítették előre: a Cypress Hill névre hallgató banda ugyanis valóban a Londoni Szimfonikus Zenekarral együtt lép színpadra a Royal Albert Hallban.

A Simpson család című sorozat kapcsán már nem először vált nyilvánvalóvá, hogy a készítők előre megjósoltak később bekövetkezett eseményeket. Köztük lehetne említeni akár Donald Trump elnökké választását, a Titan tragédiáját vagy a 2022-es Super Bowl végeredményét, amelyekkel kapcsolatban mind felmerül ez a gyanú. Mint kiderült, hamarosan a széria megalkotóinak újabb képsorai válnak valósággá, méghozzá az 1996-os hetedik évad utolsó előtti epizódjából. Azon jelenetekről van szó, amelyekben a Cypress Hill hiphop együttes épp a Londoni Szimfonikus Zenekarral készül fellépni a Royal Albert Hallban. 

Mint kiderült, az előbb említett felállás július 10-én, azaz ma este meg is valósul, mivel a B-Realból, Sen Dogból és Eric Bobóból álló banda valóban a Londoni Szimfonikus Zenekarral lép színpadra a Royal Albert Hallban. A Cypress Hill olyan szerzeményeiről ismert, mint az Insane in the Brain vagy a Tequila Sunrise

A sorozat említett epizódjában egyébként az látható, amint annak egyik főszereplője, Homer elviszi a családját a Hullabalooza rockfesztiválra, ahol beengedik őket a színfalak mögé. Ekkor annak lehetnek szem- és fültanúi, amint az egyik koordinátor azt kérdezi, melyik együttes lép fel a Londoni Szimfonikus Zenekarral, majd amikor semmilyen reakciót nem kap, azt állítja, biztosan be voltak állva, amikor ez az ötlet egyáltalán felmerült. A dolgozó ezután a Cypress Hillt gyanúsítja meg, akik először hitetlenkednek, majd bevallják, hogy lehetséges, hogy ők azok. Ezt követően a banda a Londoni Szimfonikus Zenekarhoz fordul, és az alábbi párbeszéd zajlik le a felek között: 

Cypress Hill: Ismeritek az Insane in the Brain-t?

Londoni Szimfonikus Zenekar: Többnyire klasszikusokat ismerünk, de meg tudnánk próbálni.

Az együttműködésüket végül siker koronázza, ám az csak később derül ki az epizódból, hogy a Londoni Szimfonikus Zenekarnak nem a Cypress Hill-lel, hanem a The Herdben egykor zenélő Peter Framptonnal kellett volna színpadra lépnie. 

Rovatok