Index Vakbarát Hírportál

A rajongók úgy vélik, hogy a Simpson család megjósolta a Titan tragédiáját

2023.06.23. 09:55

A Simpson család rajongói szerint a sorozat megjósolta a Titan tragédiáját. A rajzfilmsorozat egyik klasszikus tengeralattjárós epizódját valójában az Utolsó esély című 1995-ben bemutatott akciófilm ihlette – írja a The New York Post.

A rajongók elméletét, amely szerint a rajzfim 1998-as Simpson Tide című epizódjában megjósolta a Titan tragédiáját, maga Mike Reiss az epizód Emmy-díjas írója cáfolta meg.

Az író-producer egyébként tavaly júliusban maga is leereszkedett a Titannal, hogy megnézze a Titanic roncsait.

Az Emmy-díjas producer elmondta, hogy egy kis írói csapatot vezetett, amikor megalkották az 1998-as epizódot, amelyben Homer, akit kirúgtak az atomerőműből, a haditengerészetnél próbál szerencsét, ahol elveszettnek hitt apjával egy elsüllyedt hajó roncsaira lelnek, melyek egy részét robotkarok segítségével hozzák felszínre, de közben Homer eltéved, és csapdába esik egy korallzátonyon. Homer oxigénhiánnyal küzd, de végül felépül.

Azért csináltuk meg ezt a részt, mert akkor jött ki az Utolsó esély Denzel Washington és Gene Hackman főszereplésével. Nem láttunk a jövőbe, csak a filmre hagyatkoztunk és 20 évvel később történt valami hasonló

– mondta az epizód szerzője. 

A tragédia

Ahogyan arról az Index is beszámolt, vasárnap tűnt el a Titan névre keresztelt búvárhajó, amely egy pilótával és négy utassal a fedélzetén az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsaihoz tartott.

Az amerikai parti őrség közölte, hogy az a Titan kutatására küldött egyik távirányítású jármű a kutatási területen belül törmelékmezőt fedezett fel. Az eltűnt Titan tengeralattjáró fedélzetén tartózkodó utasok meghaltak.

Akár már a merülés közben összeroppanhatott az a turista-tengeralattjáró, amely vasárnapi eltűnését követően napok óta foglalkoztatja a világot, de megtörténhetett az is, hogy egy halászháló miatt rekedt a tenger mélyén a Titan névre keresztelt jármű

– mondta az Indexnek Szűcs Gábor, a Hableány mentésében is részt vevő, a vízi mentésre specializálódott Barracuda Katasztrófaelhárító és Speciális Mentő Országos Egyesület elnöke.