Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gabi elárulta, miért nem volt ott a gyermekvédelmi tüntetésen

2024. szeptember 21., szombat 13:45

Tóth Gabi énekesnő a TV2 Tények Plusz műsorában beszélt arról pénteken, hogy miért nem vett részt februárban a gyermekvédelmi tüntetésen.

Tóth Gabi egyik interjúja miatt kommentháború robbant ki, mivel az énekesnő először gyermekvédelmi kérdésben szólalt meg, majd a TV2-n nemrég indult új műsora is szóba került. Sokan a két témát összemosták, és azt gondolták, hogy az énekesnő egy tragédiát használna fel öncélúan.

Az énekesnő először az Instagram-oldalán öntött tiszta vizet a pohárba, mert szerinte ez egy súlyos félreértés, majd a pénteki Tények Pluszban arról is beszélt, hogy édesanyaként nagyon fontosnak tartja a gyermekvédelem kérdését.

Megkaptam, hogy miért nem voltam ott a gyermekvédelmi tüntetésen. Azért nem voltam ott, mert nem tüntetni járok, hanem védem a gyerekeket. És ezt úgy tudom, ha gyakorlatban fogjuk magunkat, és megyünk, és csináljuk, közösségeket szervezünk, karitatív tevékenységeket folytatunk, megyünk rendhagyó osztályfőnöki órákra edukációs órákat tartani a gyerekeknek, visszaválaszolok, akinek csak tudok – teszem a dolgomat!

– mondta a riportban Tóth Gabi, aki a támadóinak azt üzente, hogy el lehet kezdeni megvédeni a gyerekeinket.

Az énekesnő arra a februári tüntetésre utalt, amelyet a kegyelmi botrány kirobbanása után szerveztek az influenszerek, ismert közéleti személyiségek. Azt mondta, akkor vesz csak részt egy ilyen demonstráción, „ha lesz egy politikailag mindkét oldaltól független tüntetés, ami tényleg arról szól, hogy védjük meg a gyermekeinket a pedofiloktól”.

Hozzátette, egy olyan tüntetésre, amit azok szerveztek, akik évek óta a lejáratásán dolgoznak, akiket baloldali politikusok támogatnak, és felhasználják a gyermekvédelmi, pedofiltémát a saját politikai céljaikra, köszöni, de nem vesz részt. 

Mint ismert, a februári, influenszerekkel népszerűsített gyermekvédelmi demonstráció egyik célkitűzése volt, hogy a résztvevők adományaiból megoldják egy korábban állami gondozott fiatal lakhatását. Az akció azonban végül olyannyira sikeres lett, hogy a kitűzött cél csaknem tízszeresét sikerült elérni, amiből az Utcáról Lakásba Egyesület tizenegy fiatal életkezdését tudja finanszírozni.

Rovatok