Index Vakbarát Hírportál

Lézerrel vették célba az énekest, félbeszakadt a Jonas Brothers prágai koncertje

2024. október 16., szerda 19:34

A Jonas Brothers prágai koncertjén lézerrel vették célba Nick Jonast, a három Jonas testvér vezette banda egyik énekesét, amire reagálva a zenész lerohant a színpadról, „időt kért”, majd egy pár percre meg is szakították a koncertet. A zenekar egyelőre nem reagált az eseményekre, de a turné menetrend szerint folytatódik.

A Jonas Brothers prágai koncertje kedd este félbeszakadt egy rövid időre, miután Nick Jonast lézerpointerrel (lézerirányzék) vették célba, az énekes pedig ijedtében lefutott a színpadról. Az incidensről készült felvételek először a közösségi médiában jelentek meg, ahol Nick Jonas látható, amint a koncert közepén lerohan a színpadról, közben a kezével „időt kér”. A prágai O2 Aréna képviselője megerősítette a Varietynek, hogy a koncertet ezután néhány percre leállították.

Megerősíthetjük, hogy a Jonas Brothers előadását néhány percre meg kellett szakítani, mert egy illető tiltott lézerpointert használt. A szervezőszolgálat reagált az incidensre, majd néhány perc elteltével a zenekar folytatta a fellépést

– mondta az O2 Aréna prágai szóvivője.

A Jonas Brothers képviselői egyelőre nem reagáltak a megkeresésekre, és a közösségi médiában sem posztoltak az esettel kapcsolatban. 

Egyre több a veszély

A színpadon lévő előadók biztonsága az utóbbi években kiemelt kérdéssé vált, mivel a művészek színpadra dobott tárgyaknak vagy egyszerűen a közönség furcsa kéréseinek vannak kitéve. A legemlékezetesebb és legszomorúbb eset Ariana Grande 2017-es manchesteri koncertjén történt, ahol egy, az Iszlám Állammal kapcsolatba hozott merénylő felrobbantotta magát és 22 rajongót. 

Az aggasztó trenddel többek között Taylor Swift, Harry Styles, Adele és Kelsea Ballerini is foglalkozott már. A félelmek nemrégiben még inkább fokozódtak, ugyanis Swift augusztusi bécsi koncertjeit lemondták, amikor a hatóságok megneszelték egy Iszlám Állammal kapcsolatos terrortámadás veszélyét.

Az, hogy a bécsi koncertjeinket törölték, lesújtó volt. A lemondások oka újfajta félelemmel és óriási bűntudattal töltött el, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a koncertekre. De egyben hálás is voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően koncerteket és nem életeket gyászoltunk

– írta Swift egy akkori Instagram-posztban.

A Jonas Brothers jelenleg a zenekar Five Albums, One Night turnéjának átütemezett európai szakaszát játssza, ami szerda este ér véget a lengyelországi Krakkóban.

Rovatok