Index Vakbarát Hírportál

Vállalkozni Magyarországon? Ön megőrült?

2014. december 8., hétfő 13:13

Nem érti, hogy a vállalkozók miért átkozódnak annyit, ha a gazdaság jobban teljesít, dőlnek az uniós milliárdok, és naponta elhangzik egy a magyar kisvállalkozók fontosságát hangsúlyozó nyilatkozat valamelyik kormányzati szereplőtől? Egy szemléletes példán keresztül megmutatjuk.

Itt tartunk most, a mintegy ezer vállalkozó pedig csak kapkodja a fejét. Ahelyett, hogy az üzletét fejlesztgetné, a jogszabályokat bújja, jogászokkal egyeztet. Az auditálást tényleg kétévente újra kell majd csinálni? A nagyoknak sem könnyű, de hogy tervezzenek előre a még kevésbé tőkeerős kisvállalkozók, ha hetente módosulnak a szabályok? Honnan lesz pénzük a többmilliós tételre a legkisebbeknek? Ha nem lesz rá pénzük, bezárhatják a boltot? Mi van azzal, aki már el is végezte az auditálást? Több céget lehet majd a módosítások után választani, vagy maradt a Hunguard?

És főleg: mi értelme van magának az auditálásnak? Egy céget akartak csak helyzetbe hozni, vagy van valami fontosabb oka is? Rengeteg a kérdés, a fejlesztési minisztériumhoz azonban hiába fordultunk többször is ebben az ügyben, válasz egyszer sem érkezett.

Rovatok