Index Vakbarát Hírportál

Kivonult a Chevrolet Magyarországról

2015. január 20., kedd 22:49

Idén már nem lehet a Chevrolet új modelljeit megvenni Magyarországon, a márka ugyanis teljesen kivonul a régióból, a folyamat az adminisztratív fázisához érkezett, közölte hétfőn a Chevrolet Central and Eastern Europe Kft.

A dolog nem új, a General Motors 2014 decemberében már szólt, hogy 2015-ig kivonja a Chevrolet márkát Európából, mivel nem jöttek össze a terveik.

Már nincs is új autó az országban, és nincs Chevrolet gépkocsikat értékesítő márkakereskedés sem, pedig tavaly még 254 új Chevrolet gépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon. Azok a kereskedések, amelyek eddig is képviselték az Opel testvérmárkát, továbbra is foglalkoznak ezzel. A kivonulásuk miatt egy-két partner vállalkozás szűnt meg, de korábbi 23 partnerük közül 21 továbbra is működik Chevrolet márkaszervizként.

Ne ijedjen meg, akinek Chevrolet-je van, továbbra is szervizelik majd az autókat, és lesz elég alkatrész is, ahogyan nem szűnik meg a garancia sem.

A budaörsi központi iroda megszűnik, de több dolgozót el tudnak helyezni a GM más magyarországi cégeinél. Az MTI azt írja, hogy a Chevrolet értékesítése 2005-ben, a márka európai megjelenését követően indult el Magyarországon, piaci részesedése akkor még elérte a 4,67 százalékot. Azóta összesen több mint 39 ezer Chevrolet került magyar vevőkhöz, az utolsó teljes évben, 2013-ban 686 autót értékesítettek az akkor 62 ezres magyar piacon.

Rovatok