Index Vakbarát Hírportál

A kamuszervezet ismét kiáll a kormány mellett

2015. január 21., szerda 17:24

A májusban alapított, az NGM volt államtitkárának anyja által vezetett Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) szerint teljesen oké a vasárnapi zárva tartás. Emellett "riogatás" volt az, hogy a VOSZ felsorolta az ebből származó lehetséges károkat, vagy hogy olyat akarnak, hogy kérdezzék meg a dolgozókat arról, hogy akarnak-e vasárnap dolgozni.

Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő anyja friss szervezetének közleményét az MTI közlésre érdemes hírnek tartotta, olyan közgazdasági megállapításokkal, mint hogy 

"a fogyasztás nem függ a nyitva tartástól" 

mert hogy "azt az igények és jövedelmek" határozzák meg. Leírják még, hogy nem lesz kisebb a forgalom, csak másnál fogják megvenni a termékeket, ilyen egyszerű. És hogy a törvény által előnyösebb helyzetbe hozott CBA, Reál és Coop például üdvözölte a versenytársakat sokkal inkább sújtó szabályozási változásokat.  Illetve, hogy postára és bankba se lehet mindenhol menni vasárnap "ez mégsem szül elégedetlenséget".  Szatmárynéék voltak az egyetlen , egyébként ismeretlen tagságú, honlap nélküli kereskedelmi szervezet, akik már novemberben hangosan kiálltak a kormány zárva tartási tervei mellett.

Jól beágyazottak

A legalább öt trafikot birtokló Szatmáry-családról és politikai befolyásukról már írtunk annak kapcsán, hogy hogyan akarnak megszerezni egy kis butikot, annak ellenére, hogy a tulajdonosa inkább megtartaná, ha lehet. Külön érdekes, hogy Szatmáryné Jähl Angéla a fővárosi SZDSZ-ből igazolt át a Fideszbe.

Még azt is leírják Szatmárynéék, hogy nem fog elbocsátásokkal járni az új szabályozás, mert majd felveszik a dolgozókat máshová és egyébként is "ugyanazt a vásárlótömeget kell majd kiszolgálni".

Ezt utóbbit mondjuk kicsit késve találták ki, a Tesco egy hete jelentette be, hogy több mint 500 állás szűnik meg náluk. Igaz, a dolgozók egy részének valóban felkínálják a meglévő üres állásokat.

Rovatok