Index Vakbarát Hírportál

Félmilliárdba került az olimpia hatástanulmánya

2015. július 29., szerda 15:39

Közel félmilliárd forintot, egész pontosan 480 milliót fizetett a kormány a 2024-es budapesti olimpia hatástanulmányért a PricewaterhouseCoopers (PwC) tanácsadó cégnek. Ez az az 1372 oldalas tanulmány, amit a kormány megpróbált letagadni, és amiből a parlamenti képviselők csak egy százoldalas összefoglalót olvashattak, mielőtt arról kellett szavazniuk, hogy szeretnének-e olimpiát Budapestre.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a PwC a félmilliárdos díjért az olimpiai pályázati kérdőívet is segít elkészíteni, vagyis

Ezeket fogja értékelni a szakértői csoport, majd dönt 2016 májusában, hogy melyik városokból lehet hivatalos jelölt, és adhatnak be egy részletes olimpiai pályázatot.

A PwC-t hivatalosan azzal bízta meg a kancellária, hogy dolgozza át a 2012-es olimpiára készült, 2002-ben írt megvalósítási tanulmányukat, ezért – mivel a saját anyagát csak a készítője írhatja át – nem is kellett pályázniuk a feladatra. A 2002-es anyagot amúgy már kétszer is aktualizálták – egyszer 2016-ra, egyszer pedig 2020-ra, mindkétszer a Budapesti Olimpiai Mozgalom megbízásából.

Rovatok