Index Vakbarát Hírportál

Termékbemutatós csalókat fogtak

2015. augusztus 10., hétfő 11:10

Termékbemutatós csalót fogott a rendőrség - írja a Blikk. Egy férfi és egy nő épp egy nyugdíjas házaspártól akart pénzt kicsalni, amikor a rendőrök elfogták.

A történet ott kezdődött, amikor az idős házaspárnak egy termékbemutatós cég azt ígérte, dupla áron eladják azt a polarizált fényű lámpát, amit egy másik termékbemutatós cégtől vettek 350 ezer forintért. A lámpát oda is adták egy nőnek, akiről később kiderült, hogy addigra már kirúgták a cégtől. Közel egymillió forintot ígért, de eltűnt a lámpával, plusz 120 ezer forinttal, amit az idős pártól korábban elkért.

Ekkor az idős pár a rendőrséghez fordult, akik azt mondták, a csalók újra jelentkezni fognak. Egy héttel később telefonon jelentkezett egy férfi azzal, hogy a lámpa nem működik, és a szervizeléshez 50 ezer forintra lenne még szükségük. A férfi végül személyesen ment az idős házaspárhoz a pénzért, a rendőrök ekkor kapták el őt és a társát.

A lámpát forgalmazó SPS Egészségmegőrző Centrum vezetője szerint két elbocsátott munkatársuk a cég adatbázisa alapján keres fel nyugdíjas ügyfeleket. "Akit ránk hivatkozva valaki megkeres, látogasson el a cég telephelyére, valamint tegyen feljelentést" - tanácsolta Ötvös Levente.

A KDNP törvénytervezete alapján hamarosan szigorodhatnak a termékbemutatós cégekre vonatkozó szabályok, erről itt írtunk bővebben. A GVH tanácsait itt olvashatja.

Rovatok