Index Vakbarát Hírportál

Leállt a törökellenes pólók gyártása Oroszországban a török textilembargó miatt

2015. december 11., péntek 11:47

A törökellenes pólók gyártása is megsínylette a Törökországból irányuló import megnehezítését Oroszországban, írja a Moscow Times. Az orosz kormány úgy áll bosszút a törökökön a török-szír határ közelében lelőtt repülőjükért, hogy bizonyos termékek importját teljesen megtiltotta, másokét pedig megnehezíti, de a helyzet iróniája, hogy ezt részben pont a törökök ellen hergelő kereskedők szívják meg. 

Az orosz bombázó lelövése után Oroszországban a lakosság körében is tetőfokára hágott a törökgyűlölet, amit természetesen néhány pólógyártó is próbált meglovagolni. Az egésszel csak egy kis probléma van: az orosz ruhaipar jelentősen függ a török textilimporttól, ami viszont áldozatul esett Putyinék gazdasági keménykedésének

Egy az orosz sajtónak nyilatkozó pólónyomó elmondta, nem tudja teljesíteni a rendeléseket, mert az alapanyagul szolgáló török pólókkal megpakolt kamionokat feltartóztatják a határnál. Az embargó persze nem kizárólag a törökellenes pólókat készítőket érinti érzékenyen, ez inkább csak a helyzet abszurditása miatt érdekes. Valójában a teljes orosz ruhaipar jelentősen függ a török ruha és textilszállítmányoktól, Törökország szinte monopolhelyzetben van az ország anyagpiacán, mondta egy az iparágban dolgozó orosz a lapnak. 

Ők azért nem adják fel, próbálnak Oroszországban készített textilt szerezni, és arra nyomtatni az olyan ötletes mintákat, mint például az Erdogant kergető medve. 

Rovatok