Index Vakbarát Hírportál

Háromszoros bért kínál a Tesco most vasárnapért

2016. április 14., csütörtök 07:38

 A Tesco 208 boltjából csak azok fognak kinyitni most vasárnap, ahol lesz elég jelentkező a munkára, közölte a cég. Mint szerdán megírtuk, háromszoros bért fizet a Tesco azon dolgozóinak, akik már most vasárnap be szeretnének állni dolgozni. Ez 100 százalékos túlóra, 50 százalékos vasárnapi és 50 százalékos extra pótlékból fog összeállni.

A Sparnál és az Aldinál nincs még végleges döntés, a Lidl biztosan nem fogja megszervezni már most vasárnapra a nyitást.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint hirtelen 10-15 százalékkal több ember kéne most, hogy újra lehet dolgozni vasárnap, írta a Népszabadságra hivatkozva az MTI. Ezzel mondjuk pont a kormányt cáfolják, akik szerint rövidebb nyitva tartásra és darabra kevesebb bevásárlásra is ugyanannyi vagy több ember kellett. De azért tüntetni fognak az NGM előtt vasárnap, nekik az fáj igazán, hogy a kormány egyik napról a másikra ötletszerűen hoz meg ilyen fajsúlyos döntéseket. Mondjuk még több kompenzációt is fognak kérni várhatóan a vasárnapi munkáért.

Nem a kormány feladata!

Emlékezetes volt, amikor bevezetéskor Kovács Zoltán szóvivő bejelentette, hogy ezentúl "nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen" az új szabályuk hatásairól. "Azt majd az érintettek kiszámolják" utólag, vágta át a gordiuszi csomót Kovács.

Az NGM külön közleményben határolódott el a feladatától, pontosabban attól, hogy ők a boltzár ügyében bármit is előre számoltak volna a bevezetés előtt. 

Rovatok