Index Vakbarát Hírportál

Októbertől indul Csányiék nagy vágóhídja

2016. szeptember 1., csütörtök 08:56

Októbertől kezdik a próbavágásokat a Csányi Sándorhoz köthető mohácsi gigavágóhídon, írja az MTI. Évi egymillió disznót lehet majd vágni, csontozni, darabolni és csomagolni az üzemben, amihez két részletben 2,7 milliárd forint közpénzt adott a kormány, a teljes beruházás 20 milliárd forint körül lehetett. Csányi Attila, a Bonafarm vezetője korábban már megköszönte az állami támogatást.

A beruházás korábban két meghatározó üzletemberhez, az OTP Bank első emberéhez, Csányi Sándorhoz, valamint az egykori Wallis-alapító, ma már inkább logisztikai és energetikai vállalkozásokban – köztük a MET energiakereskedőben is – érdekelt Nagy Györgyhöz volt köthető, ám bő egy éve Csányi érdekeltsége, a Pick Szeged Zrt. közvetlenül kiszállt a projektből.

Év végére már folyamatosan vágnának az üzemben, de a teljes kapacitás kihasználását 2018-ra érnék csak el. Augusztusban egyébként még nagyjából 120 dolgozó hiányzott az üzemből, hiába csábították őket Csányiék 20-40 százalékkal magasabba bérrel és ingyen lakással, sokan inkább mentek külföldre.

A beruházással újra a Csányi-húsbirodalom válhat piacvezetővé a hazai húsiparban, ahol most az olasz érdekeltségű kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. foglalja el az első helyet 80 milliárd forinton felüli éves árbevétellel. A Hungary-Meat egyébként a korábban a kispesti focicsapat tulajaként is előkerülő olasz Piero Pini üzlete.

Rovatok