Index Vakbarát Hírportál

Állampolgársági biznisz: 200 vádlott Kisvárdán

2016. szeptember 22., csütörtök 16:52

Tízezrével léptékben oszthattuk kettős állampolgárságot a hamis magyar ősökkel, és nyelvtudás nélkül érkező oroszoknak, ukránoknak, lényegében bárkinek, aki hajlandó volt fizetni az erre ráépülő maffiának és a korrupt bürokratáinknak, polgármestereinknek. Ha érdekli, erről bővebben többek közt itt és itt írtunk korábban.   

Még korábban Záhonyban lekapcsoltak pár kishalat, egészen pontosan Sz. Árpádné kormánytisztviselőt, aki hétszáz eurót kapott azért, hogy igazolja valaki magyartudását egy aláírással. Sz. Árpádné később azt vallotta, hogy 10-20 ezer forintokat kért hasonló ügyletekerét, amikből 30-40-re emlékezett, de azóta még ezt a vallomását is visszavonta.

Most annyi fejlemény van a Népszabadság szerint 197 ember lett vádlott ebben perben, feltehetőleg messze a döntő részük olyan hamisított papírokkal honosított magyar, aki csak lefizette a maffiát vagy közvetlenül a korrupt hivatalnokokat, aztán tovább is álltak. Erre utal az is, hogy mindössze öten jöttek el a tárgyalásra, sokaknak eljuttatni se tudták már az idézést. 

Ráadásul a vádiratban az ügyész már csak 10 rendbeli üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadását hozta fel illetve 184 rendbeli közokirat-hamisítást. A lap még arról is ír, hogy környéken rengeteg ukrán ment rá a magyar nyugdíjra is, egy falusi önkormányzati képviselő arról a panaszkodott, hogy van olyan porta, ahova 11 családot jelentettek be, holott egyikük se beszél magyarul

Rovatok