Index Vakbarát Hírportál

Nyomoznak a ferencvárosi lakásmutyi miatt

2017. február 24., péntek 08:07

Hűtlen kezelés miatt nyomoz az ügyészség amiatt, hogy Budapest IX. kerületében a fideszes politikusok mélyen áron alul bérelhettek vagy vehettek meg felújított önkormányzati bérlakásokat - írja a Magyar Nemzet. A nyomozás a lap decemberi cikke alapján indult, amelyre hivatkozva a közfeljelentő Tényi István tett feljelentést. 

A nyomozás kissé nehezen indult, mert a rendőrség nem nagyon akart Tényi feljelentésével foglalkozni, mondván, hogy nem történt bűncselekmény. Az ügyészség viszont felülbírálta a döntést és kötelezte a BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztályát, vizsgálja ki, hogyan utalt ki az önkormányzat lakásokat helyi fideszeseknek.

Ahogy decemberben írtuk,  Jancsó Andrea Katalin helyi LMP-s képviselő szedte össze, hogy milyen gyanús lakásügyleteket intézett Bácskai János önkormányzata:

Bácskai János polgármester, aki a közelmúltig maga döntött az önkormányzati lakások kiutalásáról, akkor azt nyilatkozta, hogy minden szabályosan történt ezeknél a bérbeadásoknál és eladásoknál. 

Nem a Ferencváros az egyetlen kerület, ahol kormánypárti politikusok jutányos áron bérelhetnek lakást az önkormányzattól, hasonló dolgok történtek a Várban is

Rovatok