Index Vakbarát Hírportál

Még mindig működhet az olimpiaszervező csapatunk

2017. június 8., csütörtök 08:29

Nagyon érdekes cég a máig gond nélkül működő olimpiaszervező csapatunk, a többek közt Fürjes Balázst, Mihók Attilát, Bienerth Gusztávot vagy Schmitt Pált a vezetésben tudó Budapest 2024 Zrt. Ahol azt is tudjuk korábbról, hogy Mihók Attila vezérigazgató például az egyik legjobban fizetett állami alkalmazottunk. 

Az önmagában erős teljesítmény, hogy csak a pályázásra 10 milliárdot szántunk, eközben csak ők elköltöttek 12 milliárdot addigra, mire februárban visszaléptünk a pályázattól is. Külön érdekes, hogy csak léptek vissza Orbánék, mert komolyan felmerült, hogy erről megkérdezhetik a budapestieket is.   

Most viszont úgy tűnik, hogy megszűnni se képes igazán az olimpiaszervező szupercsapat, ugyanis még mindig gond nélkül működnek, pedig a visszalépés óta eltelt lassan három és fél hónap, írja az Mfor.hu. A vállalat tulajdonosa fele részben az olimpiai bizottság, fele részben Tarlósék, és éves jelentésükből az látszik, hogy a február 22-i visszalépés után csak március 23-án utasította őket a Fővárosi Önkormányzat, hogy "terjesszék elő a megszűnésre vonatkozó javaslatukat".

Azt pedig elvileg majd májusban tárgyalja az önkormányzat. Illetve talán csak tesznek majd, mert a Fővárosi Közgyűlés előterjesztései közt nem talált lap arra utaló nyomokat, hogy a Budapest 2024 Zrt.-nek sikerült volna beadnia a nagy tervet.   

Külön kitérnek arra Fürjesék, hogy javaslatot is tesznek majd Tarlóséknak arra, hogy 

személyesen ki lehet majd legmegbízhatóbb végelszámoló.

Kiderül még az is, hogy a céget tavaly 6,88 millió forint plusz áfáért könyvvizsgálta az Ernst & Young. Illetve egyelőre májusig nagyjából egymilliárdot költöttek egyébként személyi jellegű kifizetésekre, és 11 milliárdot minden másra. Az ellenzék már korábban vizsgálóbizottságot akart, hogy mégis mi került részletesen ilyen sokba a hamar visszamondott pályázatnál

.  

Rovatok