Index Vakbarát Hírportál

Kész, az örökkévalóságig fogjuk szervezni az olimpiát

2017. június 20., kedd 17:56

Az Mfor.hu vette észre, hogy két nappal a fővárosi közgyűlés után Tarlóséknak sikerült feltölteniük azt a napirendi pontot is, hogy mikorra tervezik az olimpia nélkül is vígan milliós fizetésekkel működő olimpiaszervező cég, a Budapest 2024 Zrt. megszüntetését. Most az derült ki, hogy egy bizonyos Fodor Gergely fogja végelszámolni a politikailag nagyon érzékeny szervezetet, hivatalosan 2018. december 31-ig. Mindez még legalább 242 millió forintba fog kerülni az adófizetőknek.

A Fürjes Balázst, a vezető Mihók Attilát vagy épp Schmitt Pált a soraiban tudó kis szervezet nemcsak hogy el tudott verni elég gyorsan 12 milliárdot egy meg nem valósuló olimpiára, külön baj, hogy megszűnni sem igen akarnak. A budapesti pályázat február 22-én bejelentett visszavonása óta hónapok teltek el a semmivel, miközben arra kellett várni, hogy a cég hajlandó legyen elkezdeni megszűnni, aztán hogy a Fővárosi Önkormányzat terjessze elő a saját javaslatát.

Külön érdekesség, hogy a cég vezetője, Mihók Attila az egyik legjobban fizetett állami alkalmazott – nem csoda, ha ő fog legkevésbé rohanni a már rég tárgytalanná vált feladata utáni fizetésének megszűnéséért. De a többiek is óriásit kaszálhattak, a 12 milliárdból egymilliárd ment el csak a cég személyi jellegű kifizetéseire májusig, szóval általában elég nagyvonalúak voltak a közpénzzel.

Rovatok