Index Vakbarát Hírportál

Döntött a GVH, Mészároséké lehet a hírhedt Opimus

2017. június 21., szerda 15:53

Mészáros Lőrincék átvehetik a rossz hírű, pillanatnyilag Opimus nevű tőzsdei céget, a GVH szerint bármi káros horizontális vagy vertikális hatás teljesen kizárható, írja az MTI. Mészárosék még az első negyedévben vették meg, a korábban a Fideszhez és az MSZP-hez is közel álló céget, bár maga Lőrinc ezt elsőre igyekezett tagadni.

Most majd többek közt a hirdetési felületek értékesítésének piacán, az irodai célú ingatlanhasznosítási piacon, a szállodai szolgáltatási és az építőipari szolgáltatási piacon biztosan nem károsítják majd a versenyt a GVH szakértői alapján. Itt olvashat arról, hogy ebben a felállásban Mészáros épp melyik alvezérét használja ebben az ügyletben. 

Az Opimus csoport egyébként a magyar tőzsde egyik leghírhedtebb cégéből jött létre egy sokadik névváltoztatással. A Phylaxia-Pharma, Phylaxia 1912 Holdingból lett Opimus Groupnál mindennapos gyakorlat volt az apportnak beszámított cégek valós érték feletti beszámítása, és így a befektetők átverése. Ma is egészen sokféle cég tartozik hozzájuk: szállodától, fűtőkészülék-gyártáson át irodaházig, építőiparig sokféle vállalkozásban érdekeltek.

A legnagyobb részvényes sokáig Buda-Cash tulajdonos-vezető Pintér Zoltán volt, jelenleg ismeretlenek bújnak meg egy kajmán-szigeteki és egy nigériai főtulajdonos offshore cég mögött. A harmadik legnagyobb tulajdonos, a Status Capital Zrt. megyei fideszes erős emberek által irányított cég. Pintér részleges lebukása után érkezett a vállalathoz Csík Zoltán egykori rendőr, mostanában nagypénzű befektető, akinek a jelenléte eddig jellemzően Mészáros Lőrincet szokta megelőzni. Most is így történt, illetve a kiderült, hogy a Rogánhoz közeli Bánki Eriknek is volt korábban 70 milliója a cégben, csak azt nem tudni, hogy honnan lett volna erre legálisan pénze.

Rovatok