Index Vakbarát Hírportál

Nevet változtat Mészáros cége

2017. július 14., péntek 12:34

Opus Global Nyrt. néven folytatná Mészáros Lőrinc egyik tőzsdei cége, az Opimus, már ha ezt a cég közgyűlése megszavazza augusztusban - írja a Hvg.hu. Hogy pontosan mi indokolja a névváltoztatást, azt nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy akkor például a szinte az összes megyei újságot tulajdonló Opimus Press Zrt. is Opus Press lesz-e a jövőben, vagy valami hasonló. 

Ha a közgyűlés megszavazná a névváltoztatást, akkor ez már a cég harmadik neve lenne. A mai Opimus eredetileg Phylaxia 1912. Holding volt, amikor a cég még alapvetően gyógyszergyártással foglalkozott. Ezt a céget vásárolta meg, alakította és nevezte át a Buda Cash vezetője, Pintér Zoltán 2013-ban, hogy aztán 2017-re a cég különböző offshore cégeken keresztül végül Mészáros Lőrinc tulajdonába kerüljön

Az Opimus közgyűlése  úgy került először a hírekbe, hogy a céget beperelte a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ), ugyanis a cég vezetése előzetes regisztrációhoz akarta kötni a kisrészvényesek részvételét. Az Opimus végül peren kívül megegyezett a érdekvédelmi szervezettel. 

Rovatok