Index Vakbarát Hírportál

Mészárosék bőven áron alul vehették meg a balatonakali kempinget

2017. július 17., hétfő 16:37

Nemrég írtuk meg, hogy a felcsúti polgármester megvásárolta a 3,6 hektáros Strand-Holiday Kempinget. Úgy tűnik, nagyon jó üzletet csinálhatott, mivel a 817 milliós irányárhoz képest csupán 300 millióért fogadták el a hozzá köthető Zion Europe Kft. ajánlatát, úgy, hogy januárban egy másik cég 370 milliós ajánlatát még kevesellték, írja a 24.hu.

A Strand-Holiday-t 2016 tavaszán dobták először piacra, akkor az irányár még csak 370 millió forint volt. Érkezett is egy ajánlat 333 333 333 forinttal, amit még kevésnek tartott a felszámoló CMB Holding Kft, vissza is utasították. Idén változott a kiírás: a korábban 370 milliót érő terület irányárát 800 millióra emelték, illetve 17 millióért hozzácsaptak egy telket. Erre hiába érkezett januárban egy pont 370 milliós ajánlat, az is kevés volt már. Ez a pakk lett most viszont Mészároséké 300 millióért, bőven az irányösszeg vagy bármelyik korábbi ajánlat alatti áron.

Mészárosék még tavasszal ugrottak bele a balatoni kempingbizniszbe is, amikor a Konzum Zrt.-je megvette a Balatontouristot, ami óriási területet, tizenkét kempinget üzemeltet a tó körül. Nagyon jól időzítettek egyébként: a kormány tavaly december végi határozatában ötmilliárd forintot adott a balatoni kempingek fejlesztésére.

A CMB Holding Kft-nek elküldtük a kérdéseinket az ügy kapcsán, jelezzük, ha válaszoltak.

Rovatok