Index Vakbarát Hírportál

Kamu kutatóközpont mehetett EU-s pénzből a közszolgálati egyetemen

2017. november 29., szerda 08:49 | hat éve frissítve

Paczolay Péter egykori római nagykövetet, az Alkotmánybíróság volt elnökét és Köztársasági Elnöki Hivatal volt vezetőjét az uniós Emberi Jogok Bíróságába javasolta nemrég a magyar kormány, és meg is választották. A pályázat kiírásáig vezető rögös útról itt olvashat.

Hasonlóan érdekes, hogy még előtte 80 milliónyi uniós pénzből két évre, 2018 végéig csináltak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen egy bizonyos kutatóintézetet, aminek rögtön Paczolay lett a vezetője. A kutatóintézet igen lazán megfogalmazott célokkal bírt, Olaszország elmúlt 25 évének kihívásait volt hivatott kutatni, ami azért volt elvileg nagyon fontos az egyetemnek, mert Olaszország fontos kereskedelmi partnerünk, írja a 24.hu.

Csakhogy úgy tűnik, hogy miután Paczolay megkapta strasbourgi kinevezését, azonnal be is szántották az egész fontos kutatóközpontot, szeptemberben meg is szűnt a központ. Ezt az egyetem el is felejtette megemlíteni az ügyben érdeklődő lapnak, a műhely egyik tagjától tudták meg. A csoport egy egyetemi oktatója pedig

két hónappal a megszűnés után tudta meg

az újságtól, hogy az alaposan felpumpált kutatóközpontjuk közben már fel is lett számolva.

Felmerülhet ezért az, hogy az egész bohóckodást uniós pénzestül csak Paczolaynak találták ki. Aztán amikor nem volt többé szüksége rá, azonnal eltakarították az egészet, bármilyen fontos is lett volna ott is jól megkutatni egy fontos kereskedelmi partnerünk elmúlt 25 évének kihívásait.

Rovatok