Index Vakbarát Hírportál

10 hónap alatt majdnem megduplázta cégeinek számát Mészáros Lőrinc

2018. január 10., szerda 16:21

Míg 2010-ben 2, azaz kettő egységből állt a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc vállalatbirodalma, tíz hónapja már 104 érdekeltsége volt, ugyanakkor a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő cikk összesítése alapján Orbán Viktor barátja azóta csaknem megduplázta a cégeinek számát, és már 203 társaság tartozik a vállalatbirodalmába.

A cikk iparágankánt szedi össze Mészáros legfontosabb új szerzeményeit, amik főleg a tőzsdére bevezetett Konzum-Opus Global növekedéséhez járultak hozzá. Ez alapján az elmúlt 10 hónapban:

A cikk szerint ez a szintű tőkefelhalmozás már túlmutat azon a törekvésen, hogy stabil gazdasági hátország segítse a jobboldalt, és valójában azt üzeni, hogy Orbán VIktor kormányzati cselekvőképességét egyetlen gazdasági szereplő sem korlátozhatja, ugyanis Orbán pár év alatt bárkit képes versenyképes tényezővé tenni. A felcsúti polgármester az állami közbeszerzések egyik fő haszonélvezője, és a Konzum részvényárfolyama pedig tavaly úgy lőtt ki, hogy a növekedést kizárólag annak lehetett betudni, hogy Mészáros Orbán barátja. A cikk szerint ez azt jelenti, hogy Orbán neve nemcsak közéleti, hanem gazdasági brandként is működik.

Mészáros vagyonosodásáról itt írtunk részletesebben, arról pedig, hogy hogyan irányítja a cégbirodalmát ide kattintva olvashat részletesebben.

Rovatok