Index Vakbarát Hírportál

72 millióért rendeltek hindu tűzmágiát a Quaestor vezetői

2018. március 9., péntek 08:32

Hiszékenyebb természetű lehetett a Queastor vezetősége, ugyanis 2009-2013 közt papíron természetfeletti erőktől, többek közt hindu tűzszertartástól is várták a helyzetük javulását, derül ki az ügyészség közleményéből. 

Illetve egészen pontosan annyi biztos, hogy ezért fizettek. Összesen nagyjából 72 millió forintnyi dollárt utaltak egy indiai cég külföldi bankszámlájára különböző ezoterikus szolgáltatásokért, amit később tanácsadásként és értékpapírügynöki tevékenységként könyveltek el. A magyar hatóságoknak pedig valamiért az ilyesmi sem szúrt szemet éveken át. Mondjuk eleve meglepően lazán foghatták a Quaestort, tekintve, hogy például teljesen simán vehettek akár kereskedelmi bankot is 2014 végén. 

A 24.hu információi szerint ezen tűz- és egyéb misztikus szertartásokra egyébként el se mentek Quaestor emberei akár csak leellenőrizni, hogy tényleg megtörténtek-e. Egyszerűen csak rendre fizettek érte, Indiában pedig elvileg végrehajtották nekik a kívánt szolgáltatásokat. 

A Quaestor nyomozati anyaga alapján egyébként különösen szórakoztató cikksorozatban mutatta be két éve a 444.hu a vállalat hétköznapjait és döntéshozatali mechanizmusait. Ezek, és más kapcsolódó vallomások alapján pedig az sem kizárt, hogy ezt a tűzszertartásosdit akár komolyan is gondolhatta a cég menedzsmentje. 

Rovatok