Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc közelébe került Simicska korábbi cége

2018. november 8., csütörtök 09:18 | aznap frissítve

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Mészáros Lőrinc közelébe került Simicska korábbi cége

A Mezort Zrt. a Mészárossal és Orbánnal is összeköthető ügyvédhez került.

81 · Nov 08, 2018 09:18am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Vörös József ügyvéd tulajdonába került a Mezort Zrt. agrárcég, amely korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös tulajdonában volt. Vörös József több szálon kötődik Mészáros Lőrinchez, illetve Orbán Viktorhoz - írja a 444.hu-n megjelent cikkében a Direkt36.

Vörös korábban Mészáros Lőrincet képviselte egy földvásárlási árverésen és jogi képviselője az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által vezetett alapítványnak, amely a felcsúti Puskás Akadémiát működteti.

Simicska Lajos júliusban, a Fidesz-győzelemmel zárult választások után döntött arról, hogy minden érdekeltségét eladja üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Ugyanakkor már akkoriban arról szóltak a hírek, hogy érdekeltségei nem feltétlenül állnak meg Nyerges Zsoltnál. Igaz, már korábban úgy tűnt, Nyerges Zsolt is háttérbe vonulna: 2017 márciusában lemondott a Mezort Zrt. igazgatótanácsának elnöki posztjáról és átadta azt Vida Ildikó korábbi NAV-elnöknek. Előtte fél évvel pont ugyanez történt a Közgép Zrt.-nél is. Idén júliusban viszont Vida Ildikó mindkét posztról visszalépett és Nyerges Zsoltnak adta vissza azokat.

És bár egyelőre más cégnél nem látszik Mészáros-féle közeledés, a Közgép sorsának alakulását mindenki izgalommal várja. Simicska cégbirodalmának zászlóshajója sokáig az építő cég volt, de a Simicska-Orbán konfliktus után bevétele drasztikusan visszaesett, miután állami megrendeléseket nem kapott többé, de azért teljesen nem nullázódott le.

A Mezort Zrt. egy több cégből álló, sárvári központtal működő mezőgazdasági vállalat. Tavaly közel 2,5 milliárd forint bevételt termelt, 70 millió forintos adózott eredménnyel. A vállalat közvetve három agrárcég tulajdonosa, a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt.

Rovatok