Index Vakbarát Hírportál

Százszoros árkülönbség is lehet a falusi csokkal kapható házak között

2019. május 15., szerda 12:23

Akár százszoros árkülönbséggel lehet ingatlanokat találni a falusi csok programba bekerült településeken az ingatlan.com elemzése szerint. Az ingatlanközvetítő honlap szerint közel 15 ezer olyan ingatlant kínálnak eladásra, amelyekre föl lehet venni a kormány legújabb lakástámogatását, amelynek szabályait a héten megjelent kormányrendelet rögzítette, és amelyre július 1-től lehet pályázni. 

A 15 ezer lakásból és házból a legolcsóbbakat négyzetméterenként 8-10 ezer forintért meg lehet venni, 

például a Vas megyei Halastón, a borsodi Felsővadászon vagy a Békés megyei Pusztaottlakán. A legolcsóbb települések között van még Borsod megyei Felsővadász, a Békés megyei Pusztaottlaka, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszainoka, ahol a négyzetméterárat 12-13 ezer forint körül vannak, vagyis 390 ezer - 1,2 millió forint körüli összegért hozzá lehet jutni egy házhoz. 

A legdrágább ingatlan viszont négyzetméterenként 913 ezer forintba kerül Balatonakaliban. A második helyen pedig a Káli-medencében lévő, a Művészetek Völgye fesztiválnak is helyszínt adó Vigándpetenden van, ahol 907 ezer forint/négyzetméter áron is lehet ingatlant találni. De találni még elég drága ingatlanokat a falusi csok programra jogosult Tihanyban, Szentbékkállán, Dörgicsén és Kékúton is, 500-600 ezer forint/négyzetméteres áron. 

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint várhatóan a családi- és ikerház vásárlásoknak, építéseknek és korszerűsítésnek adhat lendületet a falusi csok. Hogy hol és milyen feltételekkel lehet fölvenni a falusi csokot, arról itt és itt írtunk. 

Rovatok