Index Vakbarát Hírportál

Vezető anyagokban számol be a dél-koreai média a dunai tragédiáról

2019. május 30., csütörtök 08:26 | aznap frissítve

A hét dél-koreai turista halálával járó hajóbalesetről vezető anyagokban számolnak be a dél-koreai lapok. Alapvetően a koreai külügyminisztériumra, a nagy hírügynökségekre, mint például az AFP híreire, illetve a magyar hírportálokra hivatkoznak, amelyek közül az M1 híradójának Dél-Koreából bejelentkező tudósítója az Indexet említette.

A Korean Times azt írja, 21 embert eltűntként keresnek, és megemlíti, hogy a baleset a Parlament előtt történt.

A koreai külügyminisztériumra hivatkozva azt írják, egy dél-koreai turistacsoport tartózkodott a hajón, és hogy még nem ismerik a részleteket. Szerintük egy hatéves gyerek is volt a hajón, akiről egyelőre nem tudnak információkat.

A Korea Herald azt emeli ki, hogy összesen 33 koreai és a kétfős magyar legénység tartózkodott a fedélzeten. Azt írják, hogy a heves esőzésben történt a baleset. 

Az Ajunews szerint Mun Dzsein elnök minden lehetséges diplomáciai csatornán sürgeti a magyarokat, hogy mindent tegyenek meg az eltűntek előkerítéséért, és ha nincs elég mentőfelszerelés, ember, azonnal konzultáljanak a szomszédos országok katasztrófavédelmi szerveivel.

A News1 riportot közölt, és kiderült, hogy a csoport tervezett programjában Horvátország,  Szlovénia, illetve Csehország, Magyarország, Ausztria és Németország felkeresése szerepelt május 25. és június 1. között.

A turisták Incshonból érkeztek, és az egyik utolsó programjuk volt az éjszakai hajós városnézés. A lap szerint egy helyi vezető is tagja volt a 33 fős csoportnak, amelyet egy fotós is elkísért őket az egyórásra tervezett programra. A lap szerint a hét halott között hat 30 és 60 év közötti nő és egy idősebb férfi van. 

Rovatok