Index Vakbarát Hírportál

Az Alibaba megnyílik az amerikai kereskedők előtt

2019. július 24., szerda 08:22

Hiába zajlik változó intenzitással a kereskedelmi háború az USA és Kína között, az üzlet az üzlet – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kínai internetes kereskedőóriás Alibaba keddi bejelentése nyomán megnyitja kapuit az amerikai cégek előtt. Mostantól ők is használhatják az üzleti platformját, amely cégek közti kereskedelem bonyolítására szolgál – írja a BBC. 

A lépéssel megnyíilik a lehetőség az amerikai vállalatok számára, hogy eladóként hozzáférjenek az Alibaba több mint 10 millió, 190 különböző ország közt megoszló céges ügyfeléhez. Korábban az amerikaiak főként kínai kis- és középvállalkozások áruit vásárolhatták a felületen, de fordított irányban nem működött a viszony. Az Alibaba szempontjából pedig a nyitás elengedhetetlen ahhoz, hogy versenyképessé váljon például az Amazonnal. 

A lépést kedden jelentették be, de nem teljesen előzmény nélküli, idén márciusban ugyanis az Alibaba már megállapodott egy stratégiai együttműködésről az irodaszereket forgalmazó Office Depot nevű amerikai céggel. 

Rovatok