Index Vakbarát Hírportál

11 milliárdos informatikai közbeszerzést nyert a Mészáros-Jászai-féle 4iG

2019. július 25., csütörtök 08:41

A 4iG vezette konzorciuma lett a befutó a MÁV-hoz és a Volánhoz kapcsolódó közbeszerzésen, amelyen a két közösségi közlekedési vállalat e-jegy rendszerének kiépítésére kerestek vállalkozót – jelentette be a 4iG a tőzsde honlapján. A Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég közösen indult a közbeszerzésen azzal a T-Systemsszel, amelyet nemrég felvásárolt.

A vállalat által kiküldött sajtóközlemény szerint az új informatikai rendszer az elektronikus jegyértékesítésen túl számos olyan szolgáltatást biztosít – többek között integrált menetrendi rendszer, elektronikus ügyfélszolgálat – melynek köszönhetően az utasok számára tervezhetőbbé és kényelmesebbé válik majd a helyközi közlekedés. A várhatóan 2020 végére kiépülő országos rendszer, nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg, melynek bevezetésétől a fenntartók "hatékonyabb és átláthatóbb üzemeltetési körülményeket várnak a közösségi személyszállítás területén".

A 4iG két nappal ezelőtt is nyert egy MÁV-hoz kapcsolódó beruházást, 36 hónapra szóló keretmegállapodást kötött az állami vasúttársasággal, annak a szerződésnek az értéke 900 millió forint.

Rovatok