Index Vakbarát Hírportál

A Századvég elkötelezett a civil szervezetek mellett

2020. február 1., szombat 19:05

Beérett a Századvégnél folyó szakmai munka, és kitüntető címet kaptak a Miniszterelnökségtől, tudhatjuk meg az MTI-től.   "Civil Információs Centrum" címet kaptak, hiszen már több mint hét éve dolgoznak a civilekért. 

Ők és a kormány tudják, kik a valódi civilek

Eggyel pontosabban valódi civilekért dolgoznak, azaz

a Századvég elkötelezett a valódi civilek mellett, ezért a jövőben is segíti őket,

állítják. Több ezer ilyen szervezettel dolgoztak eddig, ezek jórészt kis taglétszámúak, és csekély anyagi háttérrel rendelkeztek. Csak Budapesten "majdnem négyezer civil szervezettel léptek kapcsolatba". Fő feladatuknak a valódi civilek motiváltságának fenntartását vélik, és hogy fejlesszék, bővítsék és magasabb szintre emeljék a szervezeteiket. 2012 óta a Századvég "60 képzésén 480 civil szervezeti képviselő kapott kiemelkedő oktatást".

Klasszikus illiberális módszer a kormány házi civiljeit felépíteni

Nagyon oda kell figyelnie a Századvégnek, hiszen az orosz vagy kínai mintára fogékony kormányok körében egyre terjed az módszer, hogy a hatalomtól független civileket zaklatják, megfélemlítik, külföldi ügynököknek vagy más típusú hazaárulónak és álcivileknek bélyegezik őket. Azaz egyrészt megregulázzák őket, hogy ne legyenek túl aktívak. Másrészt hiteltelenítik őket, hogy elbizonytalanítsák az embereket abban, hogy érdemes-e figyelni az érvelésükre.  

Ezzel párhuzamosan viszont ezek a kormányok felépítik a saját "civiljeiket", akik pont, hogy a kormány meghosszabbított kezeként működnek. Az ilyesmi nagyon kényelmes lehet, bármikor elő lehet venni ezeket a papíron civileket a kormány céljai érdekében, kisebb ügyektől kezdve akár fizikai erőszakig is. Hagyományőrző egyesületektől a szurkolói vagy vallási csoportokon át, sokféle csapatra lehet gondolni, akiket bedobhat a kormány függetlennek tűnő hangként. 

Vagy manapság már az is szörnyen mutat a képeken, videókon, ha a rendőrök erőszakoskodnak a tüntetőkkel vagy az az ellenzékkel. Ilyen esetekben is sokkal biztosabb megoldás, ha véletlenül arra jár mondjuk pár tucat kopasz, akik elvégzik a piszkos munkát.  

Egy tucat kopasz megakadályozta, hogy az MSZP a zárvatartást népszavazásra vigye

Itt olvashat még alaposabban illiberális, keresztény, iszlám, népi meg mindenféle, a valóditól eltérő demokráciáról. Itt pedig megtalálja a korábbi gyűjtésünket a nagyobb hazai álcivil csoportokról és hogy mikre alapozzuk ezt. Sajnos ugyanis nálunk sem ismeretlen ez a jelenség. 

Rovatok