Index Vakbarát Hírportál

A Wizzair törli észak-olaszországi járatait a koronavírus miatt

2020. március 8., vasárnap 12:32 | aznap frissítve

Felfüggeszti Magyarországról Milánó Malpensára tartó járatait a Wizzair, írják közleményükben.

A légitársaság április 3-ig szünetelteti a 

járatait.

Mint írják, azonnali hatállyal felfüggesztik a milánói, trevisoi és bergamoi járataikat az észak-olaszországi régió lezárása és a koronavírus terjedése elleni intézkedések miatt.

Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat tájékoztatni fogják, és választhatnak, hogy visszatérítik nekik a jegy árát, vagy az ár 120 százalékát jóváírják a Wizz-számlán. 

Akik utazási irodán vagy online utazási irodán keresztül vették a jegyüket, azoknak azt javasolják, lépjenek kapcsolatba az irodával, hogy azon keresztül tájékozódjanak a lehetőségeikről. 

A döntés nem meglepetés, az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján mondta, hogy már kérvényezte a járatok felfüggesztését. 

Olaszország Európa leginkább sújtott országa, és szombaton a vírusfertőzések száma meredeken emelkedett. Április elejéig legalább 16 millió ember kerül vesztegzár alá Lombardia régiójában és 14 megyében, jelentette be az olasz miniszterelnök vasárnap reggel. A BBC szerint a koronavírus visszaszorítására irányuló döntés után az emberek nem tudnak ki- vagy belépni  Lombardia teljes északi részére, ahol 10 millió ember él. Ennek a régiónak Milánó a fővárosa.

Azok, akik megszegik a szabályokat, három hónapos börtönt is kaphatnak.

Rovatok