Index Vakbarát Hírportál

Két nappal a határidő előtt lehalt a NAV online számlás regisztrációs oldala

2020. június 29., hétfő 12:11 | aznap frissítve

Két nap maradt hátra, július 1-től szinte mindenkinek közvetlenül kell adatot szolgáltatnia a számláiról a NAV-nak.

A baj csak az, hogy mint olvasóinktól értesültünk, hétfő délelőtt akadozott a regisztrációs felület, az onlineszamla.nav.gov.hu

Megpróbáltuk a szerkesztőségből is behívni az oldalt, de nekünk sem tölt be.

(Frissítés: az oldal hibáját délutánra kijavították.)

Háttér: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fokozatosan mindenkitől megköveteli, hogy regisztráljon az online rendszerébe, vagyis kösse össze a számlázását az adóhatósággal, hogy a hivatal minden számlát rögtön láthasson. A reform céljai alapvetően három célja van:

A reform még úgy is kihívás elé állítja a vállalkozókat, ha a technikailag minden rendben, a regisztráció ördöngösségeiről, tippekről és trükkökről ebben a cikkünkben olvashat bővebben. Írtunk a NAV-nak, mi a gond a regisztrációs oldallal, és mikorra várható, hogy elhárul a hiba. A NAV válaszképpen átküldte az üzemszünetekről szóló aloldalát, amelyen az alábbi tájékoztatás olvasható:

Az Online Számla rendszer átmeneti hiba miatt jelenleg nem elérhető, a probléma megoldása folyamatban van. Új információ esetén frissítést teszünk közzé. Kérjük, kísérje figyelemmel a tájékoztatásokat!

Szíves megértését és türelmét köszönjük!

Frissítés: Az üzemszünet oldalon később az a tájékoztatás jelent meg, hogy a hiba 12:15-re elhárult. Ellenőriztük, és hétfő délután háromnegyed 3-kor az oldal már valóban elérhető.

Rovatok