Index Vakbarát Hírportál

Jászai Gellért többségi tulajdont szerzett a 4iG-ben

2020. július 1., szerda 19:56 | aznap frissítve

Jászai Gellért tőzsdén kívüli ügyletekkel többségi befolyást szerez a 4iG-ben, adták hírül a tőzsde honlapján. Jászai KZF nevű cége a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global összes, 10,29 százaléknyi részvényét veszi át, illetve a Konzum Magántőkealap szintén összes, 12,01 százaléknyi tulajdonrészt jelentő részvényeit.  

A Jászai Gellért-féle, közbeszerzéseken mostanában gyakran jól szereplő 4iG 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el, az előző évhez képest

A CSOPORT ÁRBEVÉTELE CSAKNEM HÁROMSZOROSÁRA NÖVEKEDETT, NYERESÉGE PEDIG HUSZONNYOLCSZOROSÁRA UGROTT.

A cégcsoport egy év alatt 60 százalékkal növelte a foglalkoztatottak létszámát, 2019 végén csaknem 600-an dolgoztak a részvénytársaságnál és leányvállalatainál.

A 4iG csillaga akkor kezdett felívelni, amikor a cégben komoly tulajdonosként

MEGJELENT MÉSZÁROS LŐRINC,

aki viszont a cég irányítását hamar egyik legfontosabb bizalmi emberének, a Mészáros-cégbirodalom korábbi irányítójának, Jászai Gellértnek adta át. A 4iG hirtelen elkezdte egyre-másra nyerni az állami megbízásokat, a részvényárfolyama pedig kilőtt. A cég következő nagy lépése az volt, hogy bejelentette, megállapodott a Magyar Telekommal a T-Systems megvásárlásáról, bár tavaly év végén kiderült, hogy ez az üzlet mégsem fog megvalósulni.

Rovatok