Index Vakbarát Hírportál

Tarlós: Én tettem be Tüttőt az igazgatóságba, de nem volt mindenki boldog

2020. november 10., kedd 08:19

Az egy régóta létező probléma, hogy Budapest kevesebb pénzt kap a központi költségvetésből, mint amennyi érték itt megtermelődik Tarlós István szerint. A volt főpolgármester nem teljesen érti, hogy Tüttő Kata miért mondja azt, hogy egy rossz helyzetben lévő várost örökölt a jelenlegi városvezetés tőle. 

Az ATV-ben arról beszélt, kedveli Tüttő Katát, ő tette be annak idején a BKV igazgatóságába, amikor ennek az MSZP-ben sem örült mindenki.

De felhívta a figyelmet arra is: Tüttő volt Demszky Gábor nem legsikeresebb ciklusában a fővárosi közgyűlés közbeszerzési bizottságának elnöke.

Tarlós István szerint csak a BKV belső adósságállománya 800 milliárd forint volt, amikor 2010-ben hivatalba lépett, és emiatt 2015-ig hozzá se lehetett nyúlni a 3-as metróhoz.

De ő nulla forint működési hitellel adta át a BKV-t.

Ismert, az MKIK elnöke vasárnap találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és Rogán Antal miniszterrel. Parragh László a találkozón a társasági nyereségadó felére csökkentése mellett az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztését javasolta a kormányfőnek.

A javaslatról Tarlós a tévében azt mondta, hogy nem tartja racionális ötletnek. 

Rovatok